Yalova'da Türk Polis Teskilati'nin 179. Kurulus Yildönümü Kutlaniyor

Yalova'da Türk Polis Teskilati'nin 179. Kurulus Yildönümü Kutlaniyor

Yalova Il Emniyet Müdürlügü tarafindan Türk Polis Teskilati’nin kurulusunun 179. yildönümü nedeniyle kutlama programi düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirilen tören, Il Emniyet Müdürü Salih Gözüm tarafindan Atatürk heykeline çelenk birakilmasiyla basladi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam eden programda günün anlam ve önemine iliskin konusmayi da Müdür Salih Gözüm yapti.

Gözüm, Türk Polis Teskilati’nin çagin gerektirdigi yenilenmeyi gerçeklestirip Türkiye’nin bölünmez bütünlügü ile vatandaslarin irz, can ve mal güvenligini saglamak için büyük bir özveriyle 365 gün, 24 saat görev yaptigini söyledi.



Teskilatin emniyet ve asayisin saglanmasi, kamu düzeninin temini, insan hak ve özgürlüklerinin korunmasini çagdas bir anlayisla yerine getirdigini anlatan Gözüm, söyle konustu:

“Türk Polisi, suçu önlemeye yönelik yaptigi çalismalarla tüm dünyada örnek gösterilen basarilara imza atmaktadir. Yalova’da yasayan vatandaslarimizin irz, can ve mal güvenliklerini saglamak da Il Emniyet Müdürlügü olarak en önemli görevimizdir. Ülkemizin içinde bulundugu huzur ve güven ortamini bozmaya çalisan terör örgütleri, suç gruplari, organize suç sebekeleri, uyusturucu madde kaçakçilari ve her türlü ser odaklari, Türk Polis Teskilati’nin, çalismalari ve devletimizin sarsilmaz gücü karsisinda yok olmaya mahkumdur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dile getirdigi üzere, ‘Herkesin polisi kendi vicdanidir’ fakat polis vicdani olmayanlarin karsisindadir. Yalova Emniyet Müdürlügü’ne bagli birimlerimiz tarafindan genel asayis uygulamalarimiz, yol güvenlik tedbirlerimiz, trafik uygulamalarimiz ile UYUMA, KADES gibi dijital uygulamalarimiz ve En Iyi Narkotik Polisi Anne, SIBERAY ve benzeri çalismalarimiz Sayin Içisleri Bakanimiz ve Sayin Valimiz önderliginde basarili bir sekilde sürdürülmektedir.”

Konusmasinin sonunda meslektaslarina seslenen Müdür Gözüm, “Ülkemizin huzur ve güvenligini saglamak, halkimizin can ve mal güvenligini korumak ugruna canlarini feda eden sehitlerimizden ve kahraman gazilerimizden devraldigimiz bu kutsal görevi bu güne kadar oldugu gibi bundan böyle layikiyla yerine getirerek her sart ve zorlukta bu çizgimizden sapmayacagimiza olan inancim tamdir. Görevleri basinda ve her daim fedakarliklarda bulunan saygideger annelerimize ve siz meslektaslarima huzurlarinizda sükranlarimi sunuyorum” ifadesini kullandi.

Ardindan törene katilanlar meydanda polis birimleri tarafindan kurulan stantlari gezerek bilgi aldi.

Programa CHP Milletvekili Tahsin Becan ve Yalova Belediye Baskani Mehmet Gürel, siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar da katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile