Yalova'daki Termal Tesisler Bayrama Yüzde 100 Dolulukla Gerecek

Yalova'daki Termal Tesisler Bayrama Yüzde 100 Dolulukla Gerecek

Yalova’nin kaplicalariyla ünlü Termal ilçesindeki turizm tesisleri Ramazan Bayrami tatiline yüzde 100 dolulukla girmeyi hedefliyor.

Roma, Bizans, Osmanli ve cumhuriyet dönemlerin sifa merkezi olan Termal Kaplicalari yerli ve yabanci turistlerin ilgilisini çekmeye devam ediyor. Okullarin ara tatile girmesi ve Ramazan Bayrami nedeniyle rezervasyon yogunlugu yasanan ilçedeki termal tesislerde yüzde 70’lere yaklasan doluluk oranlarinin bayramla birlikte yüzde 100’e çikmasi bekleniyor.

Saglik Bakanligi Termal Kaplica Isletmeleri Müdür Yardimcisi Ümit Öztamur yaptigi açiklamada, “Tesisimiz 3 bin 600 hektar alan içinde kurulu hamamlar, havuzlar, konaklama tesislerinin oldugu, orman içinde bir yapi. Istanbul, Izmit ve Bursa’nin ortasinda 45 dakikalik uzaklikta. Hem konaklamali hem de günü birlik misafirlerimizi burada agirliyoruz. Bayramin yaklasmasiyla hazirliklarimizi tamamladik. Su anda yüzde 70 doluluk oranina ulastik ama bayrami yüzde 100 dolulukla geçirecegiz. Ara tatilin de bayram öncesine gelmesi bizim için daha iyi oldu. Çünkü çocuklari olan misafirlerimiz daha çok burayi tercih ediyorlar. Doganin içinde oksijenli bir ortamda kaplica suyundan çocuklarin faydalanmasi için burayi tercih ediyorlar” diye konustu.

Özellikle misafirlerin açik havuzu tercih ettigini dile getiren Öztamur, söyle konustu:

“Suyumuz kaynaktan 62 derece olarak çikiyor, sogutma kulelerinde sogutulduktan sonra 36 dereceye yakin olarak açik havuzumuzda misafirlerimizin kullanimina sunuluyor. Ayrica hamam ve havuzlarimizda direk kaplica sularimiz var. Otelimizin altinda, eksi 1 katinda sadece kadinlar ve çocuklar için küçük bir havuzumuz var. Sadece konaklamali misafirlerimizin kullanabildigi. Yürüyüs alanlarimizin içinde göz, mide, ayak suyu ve buhar banyolarimiz var. Bunlarin her birisinin baska sifa yönetimi var. Buhar akciger, solunum rahatsizliklarina iyi geliyor. Göz suyumuz enfeksiyonlari gideriyor. Ayak suyu ayak mantarlarina iyi geliyor. Misafirlerimiz degisik sifa kaynaklarindan yararlanabiliyor.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile