Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova Belediyesi ve Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) tarafından plastik geri dönüşümüyle sokak hayvanlarına barınak yapılıyor.

Osmanlı Parkı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Vefa Salman, Benoplast firmasının katkılarıyla kampanya başlattıklarını bildirdi.
Belediye organizasyonuyla toplanacak her 175 kilogram plastik kapaktan bir sokak hayvanı barınağı yapılacağını dile getiren Salman, şöyle konuştu:
"Projenin iki ayağı var. Birincisi geri dönüşüm, hayatımızın olmazsa olmazı. Maalesef yeterince yerine getirilmiyor. PAGDER'in Yalova'yı seçmesi çok anlamlı. İkincisi ise veteriner hekim olmam dolayısıyla sokak hayvanları konusunda üzerime düşen duyarlılık nedeniyle proje benim için çok önemli. Hem sokak hayvanlarının rehabilitasyonu hem de plastiğin geri kazandırılması konusunda bütün Türkiye'ye örnek olacağımıza inanıyorum. Yalova, bunun uygulanması için çok kolay bir şehir."
PAGDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dirgene ise "Sıcak bir yuva, her canlının hakkıdır" sloganıyla yola çıktıklarını anlattı.
Daha sonra, barınaklardan 20'si, ücretsiz olarak belediyeye teslim edildi. Barınaklar, Osmanlı ve Badgodesberg parkları, Raif Dinçkök Kültür Merkezi ve Deprem Anıtı'na monte edildi.

- Araç park yerleri ücretlendirildi

Yalova Belediye Meclisi tarafından bazı sokak ve caddelerde araç parklarına ücretlendirme getirildi.

Ücretler, elektronik parkomat uygulamasıyla alınacak.
Meclisin ekim ayı üçüncü birleşimi, Belediye Başkanı Vefa Salman başkanlığında Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı.
Toplantıda, bazı cadde ve sokaklarda elektronik parkomat uygulamasının hayata geçirilmesi konusu görüşüldü.
Uygulamanın, Fatih Caddesi (Fatih Caddesi Köprüsü ile Marmara Caddesi arasında kalan kısımda doğu-batı yönünde sağ tarafta), Mimar Sinan Caddesi (çift taraflı), İstiklal Caddesi (Arabacılar Sokak ile Sefabey Caddesi arası ve Şehit Osman Altınkuyu ile Süvari Sokak arasında kalan kısımda), Şehit Osman Altınkuyu Caddesi (İstiklal Caddesi ile İstanbul Caddesi arasında kalan kısımda), Arabacılar Sokak (kuzey-güney yönünde sağ tarafta) ve Konak Sokak'ta (doğu-batı yönünde sol tarafa), İstanbul Caddesi Bora ve Fırın Sokak'ta elektronik parkomat uygulaması devreye sokulmasına oy birliğiyle karar verildi.

Ayrıca İl Özel İdaresi tarafından satışa çıkarılan 8 bin 500 lira değerindeki üç hizmet aracının alınması kararı da alındı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile