İnce, parti il binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. CHP'nin bir kongre sürecine girdiğini dile getiren İnce, "Merkez ilçe ve Çiftlikköy ilçesinde kongreler süreci var. Kasım'ın 8 ve 9'unda kongrelerimiz gerçekleştirilecek. Amacımız bu kongrelerde partimizin yara almadan bir bütün olarak çıkması" diye konuştu.
2015 milletvekili seçimlerinde başarılı bir sonuç almak istediklerini kaydeden İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:
"30 Marta ve 1 Haziran'da devletin bütün gücüyle buraya saldırmalarına rağmen Yalova'da belediye seçimlerini aldık. Bu başarıyı milletvekili seçimlerinde de taçlandırmak istiyoruz. Partimizi birinci parti yapmak istiyoruz. Onun için ben arkadaşlarıma, partinin bir ağabeyi olarak, partinin seçilmiş bir milletvekili olarak, 'aman bölünmeyin, parçalanmayın, bir bütün halde girelim, parti içi muhalefet olmasın, partide bir bütünlük olsun' diye arkadaşlarımla böyle bir toplantı yapıyorum. CHP bu kongrelerden daha da güçlenerek çıkacaktır. Bundan eminim. Türkiye'nin örnek bir örgütüdür CHP Yalova Çrgütü. Bu örnek çalışmasıyla milletvekili seçimlerini en iyi şekilde yapacaktır. Kadrolarımızı yenileyeceğiz, güçlendireceğiz, eksik olan yerleri takviye yapacağız. Bu kongreden başarılı çıkacaktır partimiz."
Toplantıda İl Başkanı Çzcan Çzel, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Merkez İlçe Başkanı Tamer Sönmez de hazır bulundu.
- Yalova Ziraat Odası Başkanı Beşli'den açıklama-
Yalova Ziraat Odası Başkanı şaban Beşli, merkeze bağlı 5 köyün mahalle yapılması çalışılmasıyla ilgili, "Referandumda köylü eğer 'mahalle olalım' derse bile tarımsal alanların birinci derecede korunması ve imara açılmaması gerekiyor. Aksi takdirde biz Ziraat Odası olarak karşı geleceğiz ve direneceğiz" dedi.
Beşli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yalova Belediyesi tarafından Samanlı, Safran, Hacımehmet, Kirazlı, Kazımiye köylerinin mahalle yapılması çalışmasını değerlendirdi. Yalova'nın tarım alanının yüzde 14 gibi düşük bir rakamda olduğunu ifade eden Beşli, "Samanlı, Safran, Hacımehmet, Kirazlı, Kazımiye köyleri Yalova'da tarımın en yoğun olduğu köylerdir. Yalova'ya tarımsal katkı ve ekonomik güç olarak bu köylerden büyük destek alıyoruz. Belediye'de kendi alanlarını genişletmek ve imkanlarını zorlamak istiyor ama bu işi halkın iradesine sunarak, referandum şeklinde yapılması gerekiyor. Referandumda köylü eğer 'mahalle olalım' derse bile tarımsal alanların birinci derecede korunması ve imara açılmaması gerekiyor. Aksi takdirde biz Ziraat Odası olarak karşı geleceğiz ve direneceğiz" diye konuştu.
-"Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi"-
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi'ni hayata geçirdiklerini ve bu kapsamda hazırlanan atık yağ bidonları, Umut Evleri ve Çözüm Evlerine yerleştirdiklerini belirtti.
Salman, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de her yıl 1,5 milyon ton bitkisel yağın kullanıldığına dikkati çekti. Lavaboya ve çöpe dökülen bu yağların nehirlere, göllere ve denizlere ulaşarak binlerce litre temiz su kaynağını kirlettiğini kaydeden Salman, şu açıklamayı yaptı:
"Çöpe dökülen atık yağlar, çöp toplama alanlarında sık sık yangın çıkmasına neden olmaktadır. Bu yağlar yağmur suları ile beraber yeraltı temiz su kaynaklarına ulaşarak temiz su kaynaklarımızı kirletmektedir. Ayrıca atık yağlar kanalizasyon sistemindeki borulara yapışarak boru kesitlerini daraltmakta ve arıtma tesislerinin zarar görmesine neden olmaktadır. Belediyemizin başlattığı Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi ile bu zararları en alt seviyeye düşüreceğimize inanıyorum."
Yalova'dan Kısa Kısa
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "30 Marta ve 1 Haziran'da devletin bütün gücüyle buraya saldırmalarına rağmen Yalova'da belediye seçimlerini aldık. Bu başarıyı milletvekili seçimlerinde de taçlandırmak istiyoruz" dedi.