Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova'dan Kısa Kısa

Altınova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tarafından ilçe genelindeki inşaatlara yönelik denetim yapıyor.

Belediye Zabıta Müdürü Salih Akbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaçak yapılaşma ve proje dışı uygulamalar konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

İlçede yapımı devam eden inşaatlardaki kural dışı uygulamalar ve kaçak yapı konusunda oldukça hassas olduklarını belirten Akbaş, "Kural dışı uygulamalara taviz vermemiz mümkün değil. Vatandaşlar, ruhsatsız olarak boş yere yapı yapmasınlar. Yasalara aykırı yapılan yapılara ve uygulamalara karşı şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da taviz vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

- Atatürk'ün Yalova'ya gelişinin 86. yıl dönümü

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Yalova'ya gelişinin 86. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenleyeceklerini bildirdi.

Salman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Atatürk'ün Yalova'ya gelişinin 86. yıl dönümü etkinliklerinin 19 Ağustos'ta gerçekleştirileceğini belirtti.

Atatürk'ün Yalova'ya 17 kez günübirlik olarak gelmesinin yanında 27 kez gelişinde toplam 313 gün 270 gece kaldığını aktaran Salman, şunları kaydetti:

"Yalova, 19 Ağustos 1929'dan sonra Atatürk'ün yazlık çalışmalarını yaptığı, dinlendiği ve en önemli kararları aldığı bir yer oldu. Çok önem verdiği toplantılara Yalova'da hazırlandı. Yerli ve yabancı devlet adamlarını ve konuklarını Yalova'da ağırladı. En önemlisi kentimize olan sevgisini 'Yalova benim kentimdir' diyerek ortaya koydu. Biz de düzenleyeceğimiz etkinliklerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha rahmet, minnet ve özlemle anacağız. Etkinliklere tüm halkımızı davet ediyorum."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile