Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova Belediyesi, kentte sivrisinekle mücadele çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Adnan Menderes Mahallesi'nden başlayan ilaçlamaların, kentin ana arterlerinde de yapılmaya başlandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

'Ocak ayında yapılan tespit çalışmalarının hemen ardından başlayan çalışmalar kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı, Yalı Caddesi, Gazipaşa Caddesi'nde de kanal ve rögarlarda ilaçlama çalışmaları yapıldı. Belirli aralıklarla devam edecek olan çalışmalarla yaz sezonunda oluşabilecek sivrisinek sorununun ortadan kaldırılması hedefleniyor. Ekipler, kanal ve rögarlarda kanal sisleme makinası vasıtasıyla ilaçlama çalışmalarını yaz aylarına kadar devam ettirecek.'

-Yapımı tamamlanan gasilhane ve morg

Şehir Mezarlığı yanında yapılan ek bina içerisinde yer alan gasilhane ve morg hizmet vermeye başladı.

Belediye Başkanı Vefa Salman, yaptığı yazılı açıklamada, mezarlık hizmetleri konusunda oldukça hassas davrandıklarını belirtti.

Yeni düzenlemeler neticesinde gasilhanede aynı anda bay bayan ayrı olarak yıkanabileceğini ve morgun kapasitesinin de 25 kişiye çıkartıldığını dile getiren Salman, şunları kaydetti:

'Klasik cuma günleri ve bayramlarda kabristan ziyareti için araç kaldırmanın çok çok daha fazlasını ürettik, üretmeye de devam ediyoruz. Geldiğimiz günden beri yaptıklarımızın halkımız tarafından takdir edilmesi bizim bu konuda daha da üretici olmamızı sağlıyor. Kentimizde ilk kez bay ve bayan gasilhanelerini ayırdık. Mevcut yapıyı da bozmadık. Gerek duyulduğunda ana bina içerisinde yer alan gasilhane ve morg da hizmet vermeye hazır durumda bekleyecek.'

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile