Yalova'dan 'Sarikamis'a Selam' Yürüyüsü

Yalova’da, Osmanli ordusunun Rus isgali altindaki topraklari kurtarmak için baslattigi Sarikamis Harekati’nda sehit düsen askerler anisina yürüyüs gerçeklestirildi.

1. Dünya Savasi’nda Osmanli ordusunun Rus isgali altindaki topraklari kurtarmak için baslattigi Sarikamis Harekati’nda sehit düsen askerler için harekatin 109’uncu yildönümünde “Yalova’dan Sarikamis’a Selam Yürüyüsü” gerçeklestirildi.

Merkez ilçeye bagli Güneyköy’de yapilan ve yaklasik 5 kilometre süren yürüyüse üniversite ögrencilerinin yani sira Vali Hülya Kaya, Yalova Gençlik ve Spor Il Müdürü Salih Kiliç, Il Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin de katildi.

Yalova’da günün anlamana yönelik bir etkinligi gerçeklestirdiklerini anlatan Vali Hülya Kaya, “Bu gün çok özel bir gün bizler için de. Sarikamis’ta kaybetmis oldugumuz sehitlerimiz anisina gençlerle bugün anlamli bir yürüyüs yapalim dedik. Buradan Sarikamis’ta kaybetmis oldugumuz sehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz, ruhlari sad olsun. Arkadaslarimiza da çok duyarli olduklarindan dolayi tesekkür ediyoruz. Gerçekten Sarikamis’taki o yürüyüse üniversitemizin gençleri bir selam göndermek, birlikteligi, ayni ruhu yasamak istedik. Buradan Sarikamis’a selam olsun” dedi.

Bölgenin en yüksek tepesine yapilan yürüyüse katilan gençler sehitleri rahmetle andiklarini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile