Yalova Il Milli Egitim Müdürlügü Depremzedelerin Yaninda Oldu

Yalova Il Milli Egitim Müdürlügü Depremzedelerin Yaninda Oldu

Kahramanmaras merkezli depremler sonrasinda Yalova Il Milli Egitim Müdürlügü’nün bölgeyle ilgili yaptigi çalismalarla hakkinda bilgi verildi.

Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan ilk gün “Deprem Bölgesinde Bir Kardesim Var” kampanyasi baslatildi. Ögretmen, ögrenci, veli ve gönüllülerin el ele verdigi kampanya çerçevesinde ilk etapta yiyecek ve giyecek malzemeleri olmak üzere ilaç, hijyenik ürünler ve diger birçok ihtiyaç malzemesi bölgeye gönderildi.

Ayrica üçü is makinesi olmak üzere toplam 18 adet araç yardim malzemeleriyle birlikte deprem bölgesine ulasti. Depremin meydana geldigi ilk gün Yalova Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan yardim kampanyasinin yani sira gönüllü ekiplerin koordinasyon süreci de basladi.

Ilk olarak Milli egitim Müdürlügü bünyesindeki Arama Kurtarma Biriminden on kisilik ekip çalismalara destek vermek amaciyla afet bölgesine gitti. Arama kurtarma çalismalarinda yer aldiklari süre içerisinde birçok vatandasimizin kurtarilmasini da saglayan AKUB ekibinin ardindan 50 gönüllü ögretmen arama kurtarma, 10 psikolojik danisman ve rehber ögretmen psikolojik ilk yardim ve psikososyal destek çalismalarina katilmak üzere Hatay’a gitti.

Liseleri tüm imkânlarini seferber etti

Saban Temüge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, afet bölgesine gönderilmek üzere ilk haftadan itibaren ekmek üretimi gerçeklestirdi. Günlük 10 bin adet olarak üretilen ekmek sayisi, sonraki günlerde 20 bin adete çikarilarak daha çok insanimiza ulastirilir oldu.

Ayrica temel ihtiyaçlarin yaninda mevsim sartlari da göz önünde bulundurularak Sehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çiftlikköy Mesleki Egitim Merkezi tarafindan iki farkli türde yapilan sobalar, çadir kentlere yerlesen vatandaslarimiza gönderildi. Bu kurumlarda soba üretimi halen devam ediyor.

Uyku tulumu yapimina basladi

Çadir kentlerdeki vatandaslarimiz için ilimizdeki tüm halk egitimi merkezleri de seferber oldu. Vatandaslar için zorlayici olan ve gece daha çok hissedilen soguk havanin etkisini azaltmak amaciyla halk egitimi merkezlerimizdeki kursiyerler tarafindan uyku tulumu imalatina baslandi. Ihtiyaca göre imalat sürecinin devam edecegi belirtildi.

Ilk günden itibaren kurum bünyesindeki çalismalarin koordinasyonunu etkin biçimde saglayan Yalova Il Milli Egitim Müdürü Halil Ibrahim Akmese, Il Milli Egitim Müdürlügü adina bölgede sürdürülen çalismalarin da koordinasyonu için Hatay’da bulunuyor.

Psikolojik destek merkezleri kuruldu

Yasanan 7.7 ve 7.6’lik depremlerin ardindan bölgede yasayan vatandaslarimiza psikolojik destek de vermek amaciyla “Psikolojik Destek Merkezleri” kuruldu. Psikolojik danisman ve rehber ögretmenlerin görev aldigi merkezlerde öncelikle çocuklara yasadiklari travmalari atlatma sürecinde psikolojik ilk yardim ve psikososyal destek hizmeti veriliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile