Yalova Il Özel Idaresi Filosuna Yeni Araçlar

Yalova Il Özel Idaresi Filosuna Yeni Araçlar

Yalova Il Özel Idaresi tarafindan düzenlenen Makine Parki Araç Teslim Töreni’nde 4 araç Özel Idare, 1 araç ise Il Saglik Müdürlügü’ne teslim edildi.

Araç teslim töreni Yalova’nin Çiftlikköy ilçesinde bagli Tasköprü beldesinde bulunan ve önümüzdeki haftalarda resmi açilisi yapilacak Il Özel Idaresi Asfalt Plent Santiyesi’nde gerçeklestirildi.

Törende yeni 30 tonluk ekskavatör ile vidanjörün yani sira modernizasyon edilen mobil vinç ve arazöz Il Özel Idaresi araç filosuna katildi.

Modernize edilen 1 mobil komuta araci ise Il Saglik Müdürlügü’ne verildi.

Törende konusan Vali Hülya Kaya, Il Özel Idaresi’nin bütçesi ve bütçe yönetimiyle diger yerel yönetimlere örnek teskil edebilecek bir noktada oldugunu ifade etti.

Il Özel Idare’nin borcu olmadigina dikkati çeken Kaya, “Gördügünüz gibi makine ekipmanimiza her geçen gün yeni araçlar ekliyoruz. Dolayisiyla diger belediyelerimize de örnek teskil edecek güzel yatirimlar yapiyoruz. Yollarin yapilmasindan tutun da köy konaklarinin yapilmasi, kültürel degerlerimizin ortaya çikarilmasi, yani yaptigimiz her bir eser aslinda geride iz biraktigimiz güzel isler olarak yer aliyor. Kamu kaynaklarinin etkin kullanilmasi bu dar zamanda o kadar büyük önem arz ediyor ki, yaptigimiz her harcamada, her adimda buna daha çok dikkat etmeliyiz. Bugün yapmis oldugumuz yatirimlar insallah hizmet olarak geri dönecek. Bu makine ve ekipmani da kullanabilecek, profesyonel, isinin ehli insalarimizi da en kisa zamanda alimlarini da gerçeklestirecegiz. Sahada 7 gün 24 saat bu ekipmanlari çalistiracagiz. Kesinlikle yatmak yok. Bütün yaz boyunca bunun takipçisi olacagiz. Bunlarin her birisi sahada tek tek çalisacak” dedi.

AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüs ise ekipmanlarin modernizasyonunda desteginden dolayi Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’na tesekkür etti. Içinde bulunduklari tesisin önemine de deginen Büyükgümüs, “Burada hem asfalt noktasinda hem de beton hususunda sehrimizde önemli bir hizmeti insallah birkaç hafta içinde devreye almis olacagiz” ifadesini kullandi.

AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ise Ankara ayaginda büyüyen ve gelisen Yalova için çalisacaklarini belirtti.

Il Genel Meclis Baskani Hasan Soygüzel ise Il Özel Idaresi’nin araç parkurunun modernizasyonu anlaminda çok ciddi adimlar attiklarini söyledi.

Yeni araçlari Il Özel Idaresi hizmet gücüne güç katacagini belirten Soygüzel, “Bu güne kadar 2 noktada gerçeklestirebildigimiz hizmetleri artik 3 noktada gerçeklestirebiliyor olacagiz. Artik Yalova Il Özel Idaresi’nin ekiplerine daha fazla sahada görebilecegiz. 2024 yilini dolayisiyla yol yili ilan ediyoruz.2024 yilinda yaklasik 55 kilometre sathi kaplama,12 kilometre sicak asfalt, 250 kilometre de arazi yolu yapacak bu araçlar” diye konustu.

Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Ümit Yilmaz ise proje çerçevesinde geçtigimiz yil 2 kez düzenlenen anahtar teslim töreninde 11 araci teslim aldiklarini anlatti. Yilmaz, bu zamana kadar gerçeklestirilen araç alimlariyla beraber yaklasik 63 milyon lira degerinde bir yatirimi hayata geçireceklerini belirterek, "Önümüzdeki haftalarda suan tedarik sürecinde devam ettigimiz 7 tane daha aracimiz mevcut. Bugünkülerle beraber yaklasik 23 milyon lira idaremiz bütçesinden, 9 milyon lirasi da Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’mizdan hibe olmak üzere araçlarimizi kazandirdik” dedi.

Yilmaz, 4,5 milyon lira da KDV muafiyetinden yararlandiklarini sözlerine ekledi.

Konusmalarin ardindan araçlarin anahtarlari teslim edildi. Törene Çiftlikköy Kaymakami Ömer Bilgin, Il Saglik Müdürü Osman Karakus ve Il Genel Meclis üyeleri de katildi.

Anahtar teslimin ardindan tesis gezildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile