Yalova Ipek Kozasi Fransa'da Tanitildi

Yalova Ipek Kozasi Fransa'da Tanitildi

Kültür ve Turizm Bakanligi Somut Olmayan Kültürel Miras Tasiyicisi Meral Evcin Özdemir, Fransa’da düzenlenen fuarda Yalova ipek kozasini tanitti.

Anadolu’nun essiz lezzetlerinin yani sira alisveris stantlarinin yer aldigi 2024 DITIB Strazburg Ramazan Fuari renkli görüntülere sahne oldu. 6 bin metrekarelik fuar alaninda en büyük ilgiyi Türkiye’den katilan geleneksel el sanatlari stantlari gördü. Yalova’dan ipek koza ustasi Meral Evcin Özdemir de fuarda stant açti. Fuar çerçevesinde konsolos ve büyükelçiler ile sivil toplum kurulusu baskanlarinin davet edildigi bir iftar organizasyonu da gerçeklesti. Iftara katilan misafirlere ipek koza sanatçisi Meral Evcin Özdemir tarafindan özel olarak davet için hazirlanan yaka çiçekleri hediye edildi. Ipek koza yaka çiçekleri ve ipek koza taç, en çok ise baskonsoloslarin begenisini topladi ve kendi resmi sayfalarinda da ürünlerin fotograflarini paylasti.

Özellikle ABD Strasbourg Baskonsolosu Yvonne Gonzales, ipek koza ürünlerine hayranligini sosyal medya sayfasinda, “Ramazan pazarinda zenginlestirici bir an! Sicak Türk Müslüman toplulugu ile bu kadar harika gelenegi kesfetmek gerçek bir zevkti. Gelecek yili iple çekiyorum” ifadeleriyle paylasti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile