Yalova Makine OSB'de 5 Fabrikanin Daha Temeli Atildi

Yalova Makine OSB'de 5 Fabrikanin Daha Temeli Atildi

Yalova Makine Ihtisas OSB’de faaliyet gösterecek 5 firmanin üretim tesisleri için toplu temel atma töreni düzenlendi.

Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösterecek Çandiroglu Makina, DTM Elektro Teknik, Enerji Insaat Trafik Elektrik, Izistanbul Elektrik Elektronik ve Özdemir Müsavirlik Mühendislik firmalarinin üretim tesislerinin toplu temel atma töreni yapildi. Yalova Makine OSB Yönetim Kurulu Baskani Direnç Özdemir, törende yaptigi konusmada, bu yil temelleri gruplar halinde toplu sekilde atacaklarini söyledi.

Özdemir, milli teknoloji hamlesi sayesinde gerek yerli otomotiv ve gerekse savunma sanayine yönelik üretilen SIHA ve IHA gibi tüm yenilikçi teknolojik ürünlerle bagimsiz Türkiye hedefine bir adim daha yaklasildigini anlatan Özdemir, "Her fabrika bir kaledir sözünü perçinliyoruz. Altyapi ve üstyapi çalismalarimizla birlikte üretim tesisi kurulumlarimiz da hiz kesmeden devam ediyor" dedi.

Yönetim Merkezi ve Konferans Salonu insaatlarini tamamlayan OSB’de süratle üretime geçmeyi hedeflediklerini anlatan Özdemir, 1. etabinda yer alacak sanayicilerinin üretim tesisi insaatlarina geçtigimiz aylarda basladigini hatirlatarak söyle konustu:

"Temelini attigimiz her üretim tesisi TSE Yesil Bina kriterlerine göre insa ediliyor. Ayrica her bir üretim tesisimiz Anadolu 5.0 adini verdigimiz mimari konseptimize göre projelendirilerek olusturuluyor. Yesil ve ayni zamanda estetik binalar dizayn ediyoruz. Bizim amacimiz siradan bir sanayi bölgesi meydana getirmek degil, 21. yüzyila yakisir yeni nesil bir yasam alani olusturmak. Agustos ayinda da temel atmalarimiz devam edecek ve bugün temeli atilan yapilarimiz 2024 baharinda üretime geçerek yeni istihdam alanlari olusturacak. Bizlere sürekli desteklerini hissettiren tüm Yalova ve Çiftlikköy halkina tesekkür ederiz."

AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüs ise Yalova Makine OSB’nin gurur kaynaklari oldugunu ifade etti.

OSB’de sadece fabrika yatirimi yapmakla kalinmadigini, yeni nesil bir sanayi ekosistemine dahil olundugunu kaydeden Büyükgümüs, "Bu ekosistemde finans, bilgi ticarilestirilmesi, egitim ve is gücü yetistirilmesi gibi tüm ihtiyaçlarinizi karsilayabilirsiniz. Teknoparkimiz ve ilgili kamu kuruluslari, TSE ile birlikte denetim ve izleme faaliyetleriyle sanayicilerimize büyük destek sagliyor. Degerli baskanimizin paylastigi verilere göre, burada hayata geçen yatirimlar kilogram basina 7 dolarlik bir ihracat kabiliyetine sahip. Öncü bir vizyonun varligini görmek bizi mutlu ediyor" diye konustu.

AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ise Yalova Makine OSB’nin Türkiye’ye örnek bir yapida olduguna vurgu yapti.

Konusmalarin ardindan il protokolü tesislerin temellerini atti. Törene Vali Muammer Erol, kaymakamlar, belediye baskanlari ve kurum müdürleri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile