Yalova'nin Içme Suyu Barajinda Inceleme

Yalova'nin Içme Suyu Barajinda Inceleme

Yalova Vali Muammer Erol, Belediye Baskan Vekili Mustafa Tutuk, kuraklik nedeniyle doluluk orani yüzde 20’lerin altina düsen Gökçe Baraji’nda incelemelerde bulundu.

Yalova’nin günlük 90 bin metreküp su ihtiyacini karsilayan Gökçe Baraji’nin son durumunu incelemeye AK Parti Il Baskani Muglim Bagatar, Yesil Körfez Su Birligi Baskani Ismail Demir ve Devlet Su Isleri 13. Sube Müdürü Fehim Öksüz bir araya geldi.

Alternatif çözümler degerlendirildi.

Yapilan görüsme ve degerlendirmenin ardindan Tutuk ile birlikte Baskan Yardimcisi Fatih Sahin, YKSB Baskani Demir ve Sube Müdürü Öksüz baraj sahasinda incelemelerde bulundu. Termal Ilçesi’nde bulunan baraj sahasini inceleyen ekip, ardindan baraji besleyen Kurtköy Derivasyonu’nda da yerinde tespitlerde bulundu. Yapilan inceleme gezisinde alternatif çözüm önerileri ve alternatif kaynak önerileri de görüsülerek degerlendirildi.

Vatandasa tasarruf çagrisi

Vatandaslara tasarruf çagrisinda bulunan Tutuk, “Hava kosullarinin mevsim normallerinin üzerinde bir sicaklikla seyretmesi ve yagis olmamasi nedeniyle barajimizda su seviyesi düstü. Vatandaslarimiza suyu tasarruflu kullanmalari çagrisinda bulunuyoruz. Su israfina karsi herkes dikkatli olmali” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile