Yalova Sehitligi'nde Anma Programi

Yalova Sehitligi'nde Anma Programi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Yalova Sehitligi ve Polis Sehitligi’nde tören düzenlendi.

Törene Vali Muammer Erol, Karamürselbey Egitim Merkezi ve Garnizon Komutani Dz. Alb. Cenk Topuz, Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk, AK Parti Il Baskani Umut Güçlü, Il Emniyet Müdürü Salih Gözüm ve diger kurum müdürleri, dernek baskanlari ve yöneticileri ile sehit yakinlari katildi.

Sehitler için Il Müftüsü Ilyas Yilmaztürk tarafindan okunan dualarin ardindan sehitlerin kabirlerine karanfiller birakildi. Bir anma töreni de Yalova Polis Sehitligi’nde gerçeklestirildi.

Dualarin okundugu törende sehitlerin mezarlarina karanfiller birakildi.

Sehitlikteki programin ardindan Cevdet Aydin Parki’nda açilan fotograf sergisi ziyaret edildi. Fotograf sergisi öncesi Yalova Valisi Muammer Erol, ani defterini imzaladi. Vali Erol, ani defterine su cümleleri yazdi:

“15 Temmuz 2016 Cuma Gecesi yasadigimiz en uzun geceydi. Bu karanlik geceyi aydinlik yarinlara dönüstüren sizler, bir kez daha yedi düvele karsi dimdik durarak Istiklal ve istikbalimize sahip çiktiniz. Büyük Türk Milleti, kim olursa olsun, nereden gelirse gelsin vatanimizin birlik ve beraberlige, bölünmez bütünlüge, huzur ve güvenlige yapilacak bütün saldirilari 15 Temmuz’da oldugu gibi ortadan kaldiracak inanca, imana ve kudrete sahiptir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7. yildönümünde, o hayasiz akini durdurmak için iman dolu gögsünü siper eden aziz sehitlerimize Cenab-i Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize de saglik, sihhat ve afiyetler diliyorum.”

Vali Erol’un ani defterini imzalamasinin ardindan fotograf sergisi gezildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile