Yalova Üniversitesi, Rehabilitasyon Merkezini 2b Formülü İle Alacak

Yalova Üniversitesi, Rehabilitasyon Merkezini 2b Formülü İle Alacak

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Niyazi Eruslu, Termal'deki rehabilitasyon merkezinin tahsisine yönelik son çarenin 2B formülü olduğunu söyledi.

Üniversitenin hedeflerini de açıklayan Eruslu, '2023 yılında Yalova'da 8 fakülte, 6 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ve 1 de yüksekokula sahip olmayı hedefliyoruz ' dedi.Rektör Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Meclis Toplantısı'na katılarak üniversite ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Mehmet Gürel'in başkanlığında gerçekleşen toplantıyı YTSO Başkanı Celal Özel de izledi. Rektör Eruslu, üniversitenin TİGEM'de kuracağı kampus alanı için açılan davanın sonuçlandığını, önlerinde bir engel kalmadığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Eruslu, 'Kampus alanı önünde bir engel kalmadı. Dava nedeniyle süreç yavaşlamıştı. Davanın esastan reddine karar verilmiştir. Bunda bizim hazırladığımız bilirkişi raporunun büyük bir etkisi oldu. Ben bu kararın matematiksel olarak lehimize olacağını tahmin etmiştim. Yüce Türk adaletinin vermiş olduğu karar herkese hayırlı olsun. Bu araziden 20 dönüm Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne veriliyor. Müşterek kullanılacak. 40 dönümünü de Yurt-Kur'a veriliyor. Burada 2 bin kız bin de erkek öğrenci kapasiteli yurt yapılacak ' dedi.

Yenilikçi bir üniversite olduklarına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Eruslu, 'Bilgi ve teknoloji üreten bir dünya üniversitesi olmak amacıyla bir strateji geliştirdik. Bu noktada 5 yıllık strateji ve 12 yıllık da gelişim planımızı hazırlamış bulunmaktayız ' diye konuştu.Rektör Prof. Dr. Eruslu, yenilikçi bölüm ve programlar kurmak istediklerini belirterek, 'Üniversitemizde açmak istediğimiz programlar ya Türkiye'de bir ilktir ya da ülkedeki bölümlerin melez programlarıdır ' dedi.Üniversitenin kuruluş tarihinden bugüne yapılan çalışmalara da değinen Rektör Prof. Dr. Eruslu, sözlerini şöyle sürdürdü: '11 farklı binada toplam 36 bin 871 metrekare kapalı alanda öğrencilere hizmet, eğitim ve laboratuar imkânları sunmaktayız. 162 sınıf kurmuş durumdayız. 8 tane konferans ve toplantı salonumuz var. Her geçen gün öğrenci profili artmakta. Bu çerçevede 2008'de devraldığımız meslek yüksekokulu öğrenci sayısı bin 522 iken şu anda 5 bin 192'ye çıktı. 2023'te öngörülen öğrenci sayımız da 23 bindir. Bunları yapmak üzere öğretim görevlisi ve personel alımlarımız da devam etmekte. 329 akademik ve 131 idari personel ile hizmet vermekteyiz. 2023 yılında ise bin 842 akademik 566 idari personel ile hizmet vermeyi hedefliyoruz. 2009 yılında 1 fakülte 1 meslek yüksekokulu varken bugün 5 fakülte, 4 meslek yüksekokulu, 2 tane de enstitü hizmet vermekte. 2023 yılında bu rakam 8 fakülte, 6 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ve 1 de yüksekokul olarak planlandı '

İlerleyen dönemde sağlık hizmetleri, tıp ve eğitim fakültesi açmayı hedeflediklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Eruslu, mevcut ve açılması planlanan fakülteler, meslek yüksekokulları ve enstitüler hakkında detaylı bilgiler verdi.Rektör Prof. Dr. Eruslu, 12 yıllık fiziki gelişim planı yaptıklarını ifade ederek, '12 yılda 235 bin 400 metrekare alan inşa edilmesi hedefleniyor. Bunların yatırım beldeli ise 234 milyon TL'dir. Öğrenci ve istihdam edilecek personelin il ekonomisine katkıları olacak. 2011 yılı içinde yaptığımız öngörüde bir öğrenci ayda 500 TL harcamakta. 23 bin öğrenci olduğunda 8 ayda 92 milyon TL il ekonomisine girecektir ' diye konuştu.

Üniversite kampusunun TOKİ'ye yaptırılacağını kaydeden Rektör Prof. Dr. Eruslu, Yalovalı yatırımcıların da yararlanabileceği yurtların yapılmasının önünü açacaklarını, TOKİ'nin Yalova'da ekonomiyi canlandırması için yapılacak protokolde belirli maddeler ekleyeceklerini kaydetti.Bir soru üzerine, Termal'de bulunan rehabilitasyon merkezinin üniversiteye devri için çalışmalar yürüttüklerini belirten Rektör Prof. Dr. Eruslu şöyle konuştu: 'Kızılay'a ait olan hastane ile ilgili birçok çalışma yaptık. Orman İdaresi devredilemez dediği için durmuştu. Bir süre geri çekildik. Daha sonra 3 bakan yardımcısıyla görüştük. Kızılay son olarak bunu Sağlık Bakanlığı'na devretti. Sağlık Bakanlığı da Orman Bakanlığı'na üniversiteye verilme şartıyla devretmek istedi. Orman Bakanlığı'ndan burası bize verilecekti. Fakat yine kanuni engeller ortaya çıktı. Bunu 2B arazinse sokup ormandan çıkartabilirsek burayı alacağız. Bu ancak kanun değişikliğiyle olur. Burada durum biraz zor gözüküyor. Yüzde bir ihtimal olsa da biz bunun için mücadele edeceğiz. Bu işi yapacağımıza inanıyorum '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile