Yalova'ya 2024'Ün Ilk 3 Ayinda 233.8 Milyon Liralik Yatirim

Yalova'ya 2024'Ün Ilk 3 Ayinda 233.8 Milyon Liralik Yatirim

Yalova Dr. Hülya Kaya baskanliginda gerçeklestirilen Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi’nda bir önceki dönemde kentte yapilan yatirimlar degerlendirildi.

Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi Vali Kaya, baskanliginda Il Özel Idaresi Toplanti Salonu’nda gerçeklestirildi.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, toplantinin açilis konusmasini gerçeklestirdi. Toplantida ILYAS (Il Yatirim Takip Sistemi) üzerinden 2024 yili 1. dönem yatirim uygulamalari degerlendirildi. Sorun, darbogaz ve çözüm önerilerinin görüsülmesinin ardindan Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi tamamlandi.

Açilis konusmasi öncesinde yerel seçimler sonrasinda göreve yeni seçilen belediye baskanlari kendilerini tanitti. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, yatirimlarla ilgili, “Ilimizde 2024 yili 1. dönem sonu itibariyle; 13 adet yatirimci kurulusun faaliyet gösterdigi 8 ana sektörde, 11 adet biten, 59 adet devam eden, 5 adet baslanmamis ve 20 adet ihale asamasinda olmak üzere toplam 95 adet proje bulunmaktadir. Yatirimlarin toplam proje bedeli 12,5 milyar TL’dir. Mevcut projeler için 2024 yilindan önceki yillarda yapilan harcama ise 7,4 milyar TL’dir. 2024 yilinda projelere toplam olarak 806,6 milyon TL ödenek ayrilmistir. 2024 yilinda 1. dönem sonuna kadar yapilan toplam harcama ise 233,8 milyon TL olup, yil içinde yapilan harcamanin yil ödenegine göre %29,0 oraninda; projelere yapilan toplam harcamanin toplam proje bedeline göre ise %61,2 oraninda nakdi gerçeklesme saglanmistir. Kamu yatirimlarinin, yerel ve merkezi düzeyde aktif olarak izlenmesi, analiz edilmesi ve gelecege yönelik olarak projeksiyon yapilabilmesi maksadiyla, il Yatirim Takip Sistemi Projesi (ILYAS) gelistirilmistir. Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskanligi tarafindan da illerdeki yatirimlar ILYAS üzerinden takip edilmektedir. Bu nedenle yatirimci kurum ve kuruluslarimizin sisteme gereken özen ve hassasiyeti göstermeleri, veri girislerini eksiksiz ve zamaninda yapmalari son derece önem arz etmektedir. Özellikle ilçe belediyelerimizin de konuya hassasiyeti kamu yatirimlarinin takibi açisindan çok önemlidir. Yatirimci kuruluslarimizin ve yerel yönetimlerimizin her dönemde oldugu gibi bundan sonraki dönemlerde de üzerinde çalistiklari projelerde titiz davranmalari, sorunlarin çözümünde gerekli hassasiyeti göstermeleri, ilimizin yatirim hizmetlerinin verimliligi açisindan çok önemlidir. Il Koordinasyon Kurulunun 2024 yili 2. toplantisinin ilimiz açisindan verimli bir platform olusturmasini, ilimiz ve ülkemiz açisindan hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile