Yalova’ya Arap Yatırımı Yağacak

Yalova’ya Arap Yatırımı Yağacak

Körfez-Avrasya İşadamları Derneği’nin (KORİAD) düzenlediği Türk-Körfez Gayrimenkul Yatırım ve İşbirliği Kongresi, körfez yatırımcıları ile Türk gayrimenkul sektörünü buluşturdu.

Kongre İstanbul’un ardından Yalova’da devam etti. Körfez ülkelerinden temsilcileri Yalova’da buluşturan kongrede Yalova’ya yapılacak yatırımlar görüşüldü. Termal ilçesindeki Limak Yalova Thermal Boutique Otel’de yapılan kongrenin açılış konuşmasını Yalovalı iş adamı ve Orient World Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirhan yaptı. Demirhan, “Biliyorum, milyarlarca dolarlık sermayeye sahip yatırımcı işadamlarısınız. Siz Yalova’da yapacağınız yatırımlarla Yalova’nın gelişmesi ve Yalova’da istihdamın artması için büyük bir önem arz etmektesiniz. Şahsen Yalova’nın bir ferdi olarak sizleri burada ağırlamayı çok önemsiyoruz. Ekonomik krizlerin tüm dünyayı sardığı günümüzde istikrarlı bir ekonomiye sahip Türkiye’nin bu istikrarı devam ettirebilmesi için siz değerli Arap kardeşlerimizin ülkemize yatırım yapmaları bizler için büyük önem arz etmektedir. Türkiye Ortadoğu’daki barışın ve huzurun teminatıdır. Türkiye’de stratejik öneme sahip Yalova’mız için öyle bir vizyon geliştirmeliyiz ki, bir yanda ekonomik gelişimini hızlandırmış diğer yanda ise yeşilini, doğasını ve ekolojik dengesini kaybetmemiş olsun. Yapacağınız yatırımlardan hem maddi hem de manevi kazançlar elde edeceksiniz” dedi.

KORİAD Şeref Başkanı ve Daleel Group CEO’su Muhammed Mufarreh de konferansta bir konuşma yaptı. Birçok büyük ekonominin çöküşe geçtiğini gördüklerini, ancak Türk ekonomisinin istikrarlı bir şekilde geliştiğini belirten Muhammed Mufarreh, Yalova’ya önem verdiklerini söyledi.

Yalova ekonomisini ve piyasayı destekleyecek yatırımlar yapmak istediklerini belirten Mufarreh, “İşadamları aslında çok konuşmayı sevmiyor. İşadamları konuşmaktan çok iş yapmayı seviyor. Bizim Yalova’da yatırımlarımız var. Yalova ile ilişkilerimiz başladı.

Kardeşlik şirketler arasında başladı.

Bu ilişkiyi şehirlerarasına yayacağız. Ekonominizi ve piyasayı destekleyecek yatırımlar yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

YTSO Meclis Başkanı Mehmet Gürel ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Sizler son yıllarda dünyada öne çıkan popüler yatırımcılarsınız. Bu topraklar size manevi olarak da kucak açtı. Şehrimize hem maddi hem de manevi yatırımlar yapın. Hem sermayenize sermaye katmak için hem de itibarınıza itibar katabilmek için bu topraklar sizin için çok önemli. Biz oda olarak yatırımcının önünü her zaman açmak isteriz, tek bir şartımız var: Çevreye ve şehrin estetiğine saygılı, halkı kucaklayan yatırımlar yapın”.

Yalova Valisi Esengül Civelek ise, “Yalova’da gayrimenkul çok değerli. Yalova eğitim seviyesi yüksek bir il, vasıflı insan gücüne sahip bir il. Sanayileşmiş üç büyük şehrin arasında olan, bu büyük metropollere ulaşım ağının ortasında bulunan Yalova, coğrafi yeri itibariyle de çok önem arz etmektedir. Sanayiiyle, tarımıyla, turizmiyle ve potansiyel eğitim şehri olarak Yalova değişime ve gelişime açık bir kenttir. Dünya çapında üretim yapan, küresel ölçekte rekabet gücüne sahip, ileri teknoloji kullanan, özel sektöre ait sanayi kuruluşlarımız, tersanelerimiz ve çok sayıda küçük orta ölçekli işletmemiz bulunmaktadır. Körfez geçişi ve bağlantılı otoyol projesinden dolayı son yıllarda sanayi alanında yeni yatırımlar konusunda Yalova gündemde olan bir ildir. Biz ilimize yapılacak olan özellikle sanayi yatırımlarında son derece titiz ve seçiciyiz. Katma değer katan, yeni teknolojik gelişmelere imkân verecek, doğaya ve çevreye saygılı yatırımlara açığız. Yalova ülkemizin ilk defa turizm olgusunun yaşandığı, ilk kaplıca tedavilerinin uygulandığı müstesna bir il. Huzurlu, güvenli, yaşanabilir şehir Yalova'ya yatırım yapın, siz de mutlu olun, biz de" dedi.

Belediye başkanları ilçelerinde yapılabilecek yatırımlarla ilgili davetlilere bilgi verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile