Yamanlar Koleji, Fizik ve Kimya Alanında Dünya İkincisi Oldu

TÜBİTAK tarafından belirlenen Fizik ve Kimya Milli Takımı'nda yer alan İzmir Yamanlar Koleji öğrencileri Mehmet Said Onay ile Emre Tekerlek, gümüş madalya kazandı.

16-26 Temmuz tarihlerinde, 87 ülkenin katılımıyla, Estonya'da gerçekleşen 43. Dünya Fizik Olimpiyatı'nda Yamanlar Koleji öğrencisi Mehmet Said Onay Gümüş madalya kazandı. Onay, "Ülkemize madalya kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Dünyanın birçok üniversitesinden teklifler aldım. Fizik’te dünyanın en önemli bilim adamlarından biri olmak istiyorum” dedi.

44. Dünya Kimya Olimpiyatları , 21- 29 Temmuz tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkenti Washington’da 79 ülkenin katılımı ile gerçekleşti.

Kimya Milli Takımında yer alan Yamanlar Koleji öğrencileri Emre Tekerler gümüş madalya; Zeynep Terzi ise bronz madalya kazandı. Dünya Bilim Olimpiyatları'nda madalya kazanan öğrenciler istedikleri üniversiteye, TÜBİTAK kontenjanından yerleşme hakkı kazandı.

Öğrencilerinin Dünya Bilim Olimpiyatları'nda Altın madalya kazanmasının Türk milleti adına gurur verici olduğunu belirten Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, "Okulumuz bugüne kadar uluslararası bilim olimpiyatlarında 166 madalya ile ülkemize en çok madalya kazandıran kurumdur. Bilim milli takımlarında yer alan öğrencilerimiz,bu yıl ülkemize matematikte bir altın; biyolojide bir gümüş, bir bronz; fizikte bir gümüş; kimyada bir gümüş ve bir bronz olmak üzere toplam 6 madalya kazandırdı. Türkiye için ama dünya ile yarışıyoruz" diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile