Yanan Otobüse Damacana Su İle Müdahale Ettiler

Ataşehir’de seyir halindeyken yanmaya başlayan belediye otobüsüne, vatandaşlar damacana su ile müdahale etti.

Olay sabah saatlerinde Ataşehir Kayışdağı Caddesi üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre; Kadıköy-Yenidoğan seferini gerçekleştiren Cengiz Adeka yönetimindeki 34 AE 6108 plakalı belediye otobüsünün, Kayışdağı Caddesi üzerinde seyir halindeyken, motor kısmından duman çıkmaya başladı.

Dumanı fark eden yolcular şoförü uyarınca Adeka, otobüsü durdurup yolcuları tahliye etti. Motor kısmında ki yanmaya, otobüste bulunan yangın tüpleriyle müdahale eden Adeka, yangını söndürmekte başarılı olamadı. Çevredeki vatandaşlarda bir yandan araçlarındaki yangın tüpleriyle otobüse müdahale ederken bir yandan da olay yerine itfaiye çağırdı. Bu sırada aracıyla yoldan geçmekte olan Cengiz Öztel isimli damacana su satıcısı, yangını görünce aracında bulunan damacana sularla yangına müdahale etti. Vatandaşların da yardımıyla 5 tane damacana suyu yanan otobüse boşaltan Öztel, yangının daha da büyümesini engelledi. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri, dumanla yanmaya devam eden otobüse müdahale etti. Büyük ölçüde sönmüş olan otobüsü kısa sürede söndüren ekipler, araçta soğutma çalışması yaptı.

Öte yandan otobüs şoförü Cengiz Adeka, seyir halindeyken birden motor kısmında yanma meydana geldiğini belirterek “Yaklaşık 20 yolcu vardı. Hemen kapıları açarak yolcuları tahliye ettik. Önce duman çıktı sonra alevli yanma oldu. Araçtaki yangın tüpüyle yangına müdahale ettik. Ancak yeterli olmayınca başka araçlardan da aldık” şeklinde konuştu.

Damacana su satıcısı Cengiz Öztel ise yanan otobüsün hemen arkasında seyir halinde olduğunu belirterek “Otobüsün yandığını görünce, aracımda bulunan damacana suları alarak yangına müdahale ettik. 5 bidon su boşalttık. Su dökmek araç tamamıyla yanacaktı” dedi.

Araçta bulunan yolculardan Fatih Köse ise bir anda etrafı duman kapladığını belirterek “Hemen şoföre seslendik. Kapıları açtı. Herkes indi. Müdahale etmeye başladık. Bir vatandaş damacana su getirdi. Onunla müdahale ettik. Müdahale sırasında hava borusu patlayınca yere düşerek hafif yaralandım” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile