Yangin Sehidi Erdal Tovka, Evden Ayrilirken 'Geri Gelemeyebilirim' Diyerek Helallik Istemis

Yangin Sehidi Erdal Tovka, Evden Ayrilirken 'Geri Gelemeyebilirim' Diyerek Helallik Istemis

Antalya’nin Manavgat ilçesindeki orman yanginini söndürme çalismalari esnasinda sehit düsen Erdal Tovka’nin aci haberi Izmir’in Bergama ilçesinde yasayan ailesine ulasti. Sehidin Manavgat’a gitmek üzere hazirlanirken ailesinden helallik istedigi ve “Geri gelemeyebilirim” dedigi ögrenildi.

Antalya’nin Manavgat ilçesinde devam eden orman yanginini söndürme çalismalarina katilan 2 isçi sehit olmustu. Sehit orman isçilerinden Erdal Tovka’nin (39) aci haberi Bergama ilçesinde yasayan baba ocagina ulasti. Sehidin Tirpanlar Mahallesi’nde yasayan annesi Gülsüm Tovka (77) ve babasi Halil Tovka (81), aci haberi alinca derin üzüntü yasadi. Sehidin çalistigi Bergama Orman Isletme Müdürlügü binasina ve baba ocagina Türk Bayragi asildi.

Anne ve babasiyla Kurban Bayrami’nda görüsmüs

Sehidin babasi Halil Tovka, ogluyla son olarak Kurban Bayrami’nda görüstügünü söyleyerek, “Kurbanini kesti, gitti. Ondan sonra telefonla konustum ama yüzünü görmedim. En son iki gün önce telefonla beni aradi. Halimizi hatrimizi sordu. Yine yüzünü göremedim. ’Bir yaramazlik var mi?’ diye sordu. ‘Yok’ dedim. Bayramda bana ‘kendinizi iyi bakin, günese çikmayin’ dedi.



“Geri gelemeyebilirim”

Evli ve iki çocuk babasi olan Sehit Erdal Tovka’nin Manavgat’a gitmek üzere evinde hazirlanirken büyük oglu Emirhan’a “Annen sana emanet, ben geri gelemeyebilirim” dedigi, anne ve babasini arayarak telefonda helallik istedigi ögrenildi.

Tirmanlar Mahallesi Muhtari Mehtap Hüner de Erdal Tovka’nin sehit oldugu haberini sabah saatlerinde anne ve babasina verdiklerini ifade ederek, Erdal Tovka’nin ailesiyle ilgilenen çok iyi bir insan oldugunu söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile