‘yangın Var’ Önyargıları Yıkacak

‘yangın Var’ Önyargıları Yıkacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Trabzon’un Çayırbağı beldesine hibe ettiği itfaiye aracının hikayesini konu alan `Yangın Var` filminin Diyarbakır galası yapıldı.

Film ekibi söyleşi sırasında duygulu anlar yaşadı. Filmin halklar arasındaki önyargıların kırılmasına vesile olması bekleniyor.

Murat Saraçoğlu’nun yönettiği bir yol komedisi olan Yangın Var filminin Diyarbakır galası Ninova Alışveriş Merkezi’nde yapıldı. Üç sinema salonunda gösterilen film büyük ilgi gördü. Gala gösterimine filmin yapımcısı ve senaristlerinden Koray Çalışkan, yönetmen Murat Saraçoğlu, oyuncular Nesrin Cavadzade, Osman Sonant ve Hakan Karsak’ın yanı sıra siyasetçiler, işadamları, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Filmin ardından yapılan söyleşide; Yapımcı Koray Çalışkan öncelikle Diyarbakır halkına bu güzel filmi kendilerine armağan ettiği için teşekkür ederek, “Onların cömertliği, bu ülkeye dair sevgisi, güzelliği olmasa bu filmi çekemezdik. Diyarbakır olmasa bu film olmazdı.” dedi.

Cesareti ve kendilerini her zaman desteklediği için Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e teşekkür eden Çalışkan, uzun süre Baydemir’in başkan rolünü oynamasını istediğini, ancak onun ‘Yavuz daha iyi oynar’ diyerek bu teklifini kabul etmediğini belirtti.


BAYDEMİR: ÖNYARGILARI KIRMAYA KATKI SUNARIZ
Sanatçıları çiçek vererek kutlayan Baydemir de “Bu kadar büyük yaşanmışlıklar ve acılardan hareketle böyle hassas bir konuda kimseyi kırmadan ve incitmeden güzel bir performans ortaya koymak ve bu performansa soyunmak bana göre her yiğidin harcı değil." diyerek sanatçıları kutladı. Baydemir, "İnşallah hep birlikte önyargıları kırmaya katkı sunarız. Diyarbakır halkının kadirşinaslığına ve birlikte yaşama isteğine şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Yönetmen Murat Saraçoğlu sanatın insanların kalbini yumuşatmak, önyargıları kırmak ve gülümsetmek gibi temel misyonunun olduğuna işaret etti. Hem bu güce hem de memlekete inandığını ifade eden Saraçoğlu, "Umarım daha mutlu şeylerden bahseden filmlerle, hep beraber bir arada oluruz.” temennisini dile getirdi.

Nesrin Cavadzade ise Diyarbakır’a çok şey borçlu olduğunu söyledi. Oyuncu olarak bir komedi filminde olabildiğince hiçbir şey yapmamanın çok zor olduğunu söyleyen Cavadzade sözlerini şöyle sürdürdü: “Nesrin olarak Osman’ın gölgesinde kalmaktan ürktüm. Fakat şimdi izleyince aslında şunu sormak istiyorum. Asya gerçekten sustu, çok dokunan meselelerle ilgili susmak durumunda kaldı. Eğer bu suskunluğun içinde yüreğinizde bir his oluştuysa, o suskunluk size geçtiyse ne mutlu bana ki Asya’yı oynamayı becermişim.”
Oyuncu Osman Sonant da Diyarbakır’a gelirken en az filmdeki Koşman kadar önyargılı olduğunu belirterek, “Bu önyargıları kırabileceğimi de bilmiyordum açıkçası. Ama galiba Koşman’dan önce ve Koşman’dan daha fazla kırıldı önyargılarım. Diyarbakır olmasaydı ben de biraz eksik kalırdım. Daha fazla Koşman’ın ve daha fazla Asya’nın değişmesi gerekiyor, bu sadece bir başlangıç.” diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile