Yanginda 4 'Tiny House' Küle Döndü

Yanginda 4 'Tiny House' Küle Döndü

Mugla’nin Bodrum ilçesinde otluk ve agaçlik alanda çikan yangin, bölgede bulunan ’tiny house’ olarak bilinen evlere siçradi. 1 kisinin dumandan zehirlendigi yanginda 4 tiny house küle dönerken, ekipler havadan ve karadan yangini söndürmek için seferber oldu.

Bodrum’da ardi ardina çikan 2 yangin kontrol altina alindi. Edinilen bilgiye göre, ilk yangin Bagla bölgesinde otluk ve makilik alanda çikti. Rüzgarin etkisiyle bir andan genis bir alana yayilan alevlere havadan ve karadan müdahale edildi. Hizli bir sekilde kontrol altina alinan yangin söndürülürken, sogutma çalismasi baslatildi.

Ardindan Kadikalesi mevkii Bahçelievler Mahallesi Gümüslük Caddesi üzerindeki otluk ve agaçlik alanda yangin çikti. Henüz belirlenemeyen nedenle çikan yangin, bölgede ticari amaçli kullanilan ’tiny house’ konaklama tesisine siçradi. Bir anda 4 tiny house alev topuna döndü. Rüzgarin da etkisiyle hizli bir sekilde çevreye yayilan alevlere, orman helikopteri havadan müdahale ederken, karadan ise itfaiye ekipleri ve çevrede bulunan vatandaslar yangini söndürmek için canla basla çalisti. 15 sorti yapan helikopter yanginin yayilmasini engellerken, karadan ise ekipler tiny house’lari söndürmek için seferber oldu. Yaklasik 1 saat süren yangin, güçlükle kontrol altina alindi. Yanginda 1 kisi dumandan zehirlenirken, alevlere teslim olan 4 tiny house ise küle döndü. Yogun çabanin ardindan yangin söndürülürken, bölgede sogutma çalismalari baslatildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile