Yangında ölen kedisi için gözyaşlarına boğuldu

Yangında ölen kedisi için gözyaşlarına boğuldu

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 5 katlı bir binanın 2. katında çıkan yangın vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Yangında 2 kişi dumandan etkilendi.

Yangının çıktığı evde bulunan Duman isimli kedi hayatını kaybetti. Yaşadığı ev tamamen yanan Yusuf Var, ölen kedisini kucağına alarak uzun süre gözyaşı döktü.

Yangın, Bostanlı semti 1803/3 Sokak'ta bulunan 5 katlı Alibey Apartmanı'nın 2. katında gece 01.00 sıralarında çıktı. Oğlu ile birlikte yaşayan Sermin Hocaoğlu (45), uyuduktan bir süre sonra mutfakta başlayan yangın nedeniyle evi saran dumanları fark etti. Ev sahibi kadın, oğlu Yusuf Var'ı (18) da uyandırarak dışarı çıkmayı başardı. Yangın itfaiye ve polise haber verildi.

Evi saran dumanlar, merdiven boşluklarını da sarınca üst katta oturan apartman sakinlerinden bazıları evlerinde mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından yangın söndürüldü. Dairelerinde mahsur kalan apartman sakinleri itfaiye merdiveni yardımıyla kurtarıldı. Üst katta oturan ve dumandan etkilenen Nimet Açkalmaz (40) ve kızı Merve Açkalmaz'a (13) ambulansta oksijen tedavisi uygulandı. Anne ve kızı, Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaşadığı panikle dışarı çıkan ve evde kedisi Duman'ı bırakan Yusuf Var, itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını tamamlamasının ardından eve girdi. Var, ölen Duman isimli kedisini kucağına alarak dışarı çıktı. Annesine Tekir cinsi kedisinin öldüğünü söyleyen Var, gözyaşlarına hâkim olamadı.

Mutfakta başlayan yangının ilk belirlemelere göre elektrik kontağından çıktığı tahmin edilirken, kesin çıkış nedeninin, yapılacak incelemenin ardından netleşeceği belirtildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile