Yangınla Boğuşan İşçilere Övgü

Yangınla Boğuşan İşçilere Övgü

Öz Orman-İş Sendikası Kütahya Bölge Başkanı Doğan Cebeci, yaptığı açıklamayla orman yangınlarında fedakarca çalışan orman işçilerini tebrik ettiğini bildirdi.

Cebeci, “Yangında işçilerimiz gözlerini bile kırpmadan fedakarca adeta alevlerle boğuşmuşlardır” dedi.

“Soğutma çalışmaları esnasında çalışmaları takip etmek için bizzat katıldığım yangın bölgesinde; fedakar yangın işçilerimizin kafalardaki tek hedeflerinin yangını söndürme konusunda büyük bir heyecan içerisinde olduklarını gördüm” diyen Öz Orman-İş Sendikası Kütahya Bölge Başkanı Doğan Cebeci, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Kütahya Orman Bölge Müdürlüğümüz Tavşanlı Yaylacık Orman İşletme Şefliği görev alanı dahilinde 26 Ağustos Pazar günü Saat 15:00 sularında bir anız yakılması sonucu Orman yangını meydana gelmiştir. İdareden yapılan açıklamalar ışığında ve Bölge Müdürümüzden aldığımız bilgiye göre 150 hektar alanda etkili olan yangında köy yerleşim alanlarına sıçrayan alevlerden 5 ev 8 ahır da etkilenmiştir. Helikopterle havadan mücadele edilen yangına çevre illerden de yangın işçilerimiz takviye kuvvet olarak yangın söndürme çalışmalarına katılmışlardır. Toplamda 300 yangın işçimizin yoğun ve gayretli çalışmaları sonuç vermiştir. 63 Arazözün katıldığı yangında işçilerimiz gözlerini bile kırpmadan fedakarca adeta alevlerle boğuşmuşlardır. Esasen yangınla mücadele apayrı tecrübe ve uzmanlık işidir. Ekiplerimiz bu konuda ehil ve eğitimlidirler. Deneyim ve tecrübeleri sayesinde daha fazla büyümeden etkin bir mücadele sonucu olabilecek en az zararla yangını söndürmüşlerdir. Diğer yandan bölgemizde bu mücadele yoğun bir şekilde devam ederken 28 Ağustos Salı günü Simav İlçesi Güney Beldesinde çıkan orman yangınında da 2 hektar Ormanlık alan zarar görmüştür. Bu yangın da ekiplerimizin sürdürdüğü 4 saatlik yoğun bir mücadele sonucunda kontrol altına alınmıştır. Bu gibi durumlarda bizleri memnun eden tek şey herhangi bir can kaybının olmayışıdır” dedi.

Cebeci, yangınlarda cansiparane çalışan ve alevlerle mücadele eden orman işçilerini kutluyor, başta Orman Bölge Müdürümüz Kenan Eryitğit olmak üzere tüm Orman Teşkilatı çalışanlarını tebrik ediyor, yangın mahalline giden, orada incelemelerde bulunan Valimiz Kenan Çiftçi’ye de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile