Yangınla mücadele için Kaz Dağları'nda tatbikat yapıldı

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yangınla mücadele için çalışma başlattı. Bayramiç ilçesinde gerçekleştirilen tatbi

  Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü , yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yangınla mücadele için çalışma başlattı . Bayramiç ilçesinde gerçekleştirilen tatbikatta Kaz Dağları ' nda görev yapan personelin yangına müdahale hazırıkları test edildi . Tatbikatta ilk olarak , 22 ' si muhafaza memuru , 8 ' i teknisyen toplam 85 personele , Bayramiç Düğün Salonu ' nda teorik eğitim verdi . Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Vehbi Tutmaz , personeli , olası yangınlarda neler yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirdi . Tutmaz , daha sonra keşke dememek için çok dikkatli olmaları gerektiğini belirterek , " Yangına erken müdahale çok önemlidir . Yangına müdahalede öncelikle can güvenliği ve kullandığımız araçları kurtarmak için yangın istikametini çok iyi bilmeliyiz . Yangına ilk müdahale çok önemlidir . " dedi .

Orman yangınlarında , müdahalenin yeri , şekli , etkinliği ve sürekliliğinin sağlanmasının , ihtiyaçları belirleme ve ekip elemanlarının çalışmalarını denetlemenin önemine değinen Tutmaz , " İyi organize ve aktif müdahale yangının yayılmasını önler . Yangına müdahaleye giden arozözlerin gidiş esnasında hız sınırını aşması doğru değil . Yangına hızlı gitmek değil , yangın yerinde bilinçli ve çabuk müdahale etmek önemlidir . Çabuk müdahale etmek için de herkesin ne yapması gerektiğini bilmesi gerekir . ' ' diye konuştu .

Buradaki eğitim çalışmasının ardından , Yağcılar Orman İşletmesi ağaç deposunda , makine mühendisi Erhan Doğukan , yeni alınan arozözlerin kullanımı hakkında bilgiler verdi . Daha sonra , görevli personel , yangına su ve kimyasal köpük ile müdahale tatbikatı yaptı . Tatbikatta , 8 arozöz , 2 adet 12 ton su kapasiteli tanker arozöz ve 2 ilk müdahale pikabı kullanıldı .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile