Yanginla Mücadelenin Kahramanlari Afet Bölgesi Için Seferberlik Baslatti

Yanginla Mücadelenin Kahramanlari Afet Bölgesi Için Seferberlik Baslatti

Afyonkarahisar’da yanginlarla mücadelenin kahramani orman isçileri, simdi de afet bölgesi için seferberlik olusturdu. Orman Isletme Müdürlügü araç onarim bakim atölyesinde afetzedeler için konteyner üretimine baslanirken, ekiplerin ürettigi 6 konteyner ise simdiden deprem bölgesine gönderildi.

Afyonkarahisar Valiligi koordinesinde, hayirseverlerin destegi ile Afyonkarahisar Orman Isletme Müdürlügüne bagli ekipler, araç onarim ve bakim atölyesini konteyner üretim tesisine çevirdi. Deprem öncesinde Afyonkarahisar ile birlikte yurt genelinde Orman Isletme Müdürlüklerine ait araçlarin onarim ve bakimlari yapildigi tesis, afet sonrasi konteyner üretim merkezine dönüstürüldü. Afyonkarahisar Isletme Müdürlügünün Çakirköy’de bulunan tamir atölyesinde 9 Subat 2023 tarihinde konteyner üretimine geçildi. Ihtiyaç duyulan malzemeler piyasadan uygun fiyatlara temin edilerek tamamen, özgün tasarim ile imal edilen 2’si tuvalet olmak üzere 6 konteyner 14 Subat tarihinde Kahramanmaras’a ulastirildi. Tesiste çalisan yaklasik 20 orman isçisi konteyner üretimine devam ediyor.

"Bos zamanlarimizi dahi burada degerlendiriyoruz"

Depremzedeler için gece gündüz çalisarak tamir ve bakim atölyesini konteyner üretim tesisine çeviren Orman Isletme Müdürlügü personelinden Nurettin Gürdal, "18 metrekare konteyner üretiyoruz, içerisinde tuvaleti bulunan. Diger türlü bir de 21 metrekare olan 5 tane daha konteyner üretiyoruz, içerisinde tuvaleti olan. Bu sekilde yapmaya devam ediyoruz. Arkadaslarla gece gündüz çalisiyoruz, bos zamanlarimizi dahi burada degerlendiriyoruz. Hiçbir saat, mesai gözetmeksizin buradayiz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile