Yanlış başlık manşete taşındı!

Yanlış başlık manşete taşındı!

Kamuoyunda Cübbeli( kimilerine göre ise cüppeli) Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, yeniden Türkiye gündemine oturdu.

Geçtiğimiz günlerde Fatih Altaylı ile Murat Bardakçı’nın sunduğu Teke Tek adlı programa katılan Ahmet Hoca, gündemdeki olayları değerlendirdi. Hoca’nın yorumladığı "Fatmagülün Suçu Ne" adlı dizideki tecavüz sahnesi ve anlattığı" Bağdat fıkrası" yine olay yarattı...

Yeni Şafak Gazetesi ise sakin ve sempatik tavırlarıyla bilinen Hoca’nın Ataköy’deki Sinan Erdem Salonu’nda bir sohbet düzenleyeceğini ve bunun da provakasyon amaçlı olduğunu iddia etti. Hatta bu toplantı 28 Şubat sürecinde yaşanan olaylara benzetildi.

Bu iddiasını manşetten duyuran gazete "Cüppeli Ahmet’ten Provakasyon Hazırlığı” şeklinde bir manşet attı. Yeni Şafak’ın bu manşeti kısa sürede birçok haber sitesi tarafından da kullanıldı. Ancak bazı haber siteleri “cüppeli” bazıları ise “cübbeli” hoca başlıklarını kullandı.

Bu yazım şekillerinden hangisinin doğru olduğu anlaşılamadan haberler yüz binlerce internet okuyucusuna ulaştı. Büyük bir gazetenin manşetten girdiği yanlış, haber siteleri tarafından düzeltilmedi… Türk Dil Kurumu’nun sözlüğünde Cüppe diye bir kelime yok. Doğru yazım şekli: Cübbe…

Beyaz Gazete

İşte Yeni Şafak’ın o manşeti…

Yanlış başlık manşete taşındı!


Cübbeli kahkahaya boğdu

Cübbeli Hoca'ya ağır itham

Cübbeli Ahmet Hoca Fatmagül'ün Suçu'nu açıkladı!

Cübbeli Ahmet Hoca günümüzün Müslüm Gündüz'ü mü?


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile