Yanlış Tedavi Sonucu Elinin Kesildiği İddia Edilen Çocuk

Yozgat'ta karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede yanlış tedavi sonucu kangren olan eli kesildiği iddia edilen 4 yaşındaki Meryem Üstüntaş'ın çobanlık yaparak geçimini sağlayan babasına iş imkanı sağlanacağı bildirildi.

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, Yozgat Devlet Hastanesinde yanlış tedavi sonucu kolu kesilen Meryem Üstüntaş'ın yaşadığı acı ve ıstırabın vebalinin sorumlu her yönetici tarafından hissedilmesi gerektiğini ifade etti.

Meryem'in yaşadıklarını öğrendiğinde gözyaşlarını tutamadığını ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:
"Basit bir serum takma işleminin 4 yaşındaki bir kız çocuğunun elinin kesilmesine neden olması kabullenilir bir durum değil. Meryem'in kolunun kesilmesinde başta kendim olmak üzere herkesin bir vebali, sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Meryem'in babası Murat Üstüntaş'ın yaz aylarında çobanlık yaparak geçimini sağladığını kış aylarında ise işsiz olduğunu öğrendik. Üstüntaş ailesine hayırseverler tarafından Yozgat'ta bir ev kiralanmış. Meryem'in kolunda enfeksiyon riski bulunduğu için köyde yaşaması mümkün değil. Bundan sonraki yaşantısında hiç olmazsa babasının evine ekmek getirecek bir işe sahip olması gerekiyor."
Bu konuda üzerlerine düşeni yerine getirmeye hazır olduklarını belirten Coşkun, "Meryem ve ailesi bundan sonra bizim, tüm Yozgatlıların sorumluluğunda. Meryem'i eski sağlığına kavuşturamayız belki ama sağlıklı ve imkanları olan bir yaşam sunma adına herkes üzerine düşeni yerine getirebilir" ifadelerini kullandı.
İki ay önce karın ağrısı şikayetiyle götürüldüğü hastanede serum uygulaması yapılan Meryem Üstüntaş'ın sağ eli sevk edildiği Ankara İbni Sina Hastanesi'nde kesilmiş, Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yanlış tedavi iddialarıyla ilgili soruşturma başlatmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile