Yanlis Yumurtaligi Alinan Kadina Küstah Cevap Açiklamasi 'Bikini De Giymeyiver'

Yanlis Yumurtaligi Alinan Kadina Küstah Cevap Açiklamasi 'Bikini De Giymeyiver'

DENIZLI – Tüketiciler Birligi Genel Baskani Mahmut Sahin, Denizli’deki özel bir hastanede ameliyat olan kadinin yanlis yumurtaliginin alindigini iddia etti. Daha önce de yogun bakimdaki hastaya eziyet iddialariyla gündeme gelen özel hastane doktorunun, kadina verdigi “Bikini de giymeyiver canim” cevabi, tepkilere neden oldu.

Denizli’de yasayan 45 yasindaki H.K.’ya, geçtigimiz yil her iki yumurtaliginda da kist teshisi konuldu. Gittigi kamu hastanesinde sol yumurtaligindaki daha büyük olan kistin alinmasi önerilen H.K., operasyon için Merkezefendi ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde faaliyet gösteren özel hastaneye müracaat etti. Iddiaya göre, özel hastanede görevli Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani A.U. tarafindan yapilan ameliyat sirasinda önem arz etmeyen sag yumurtaligi alinan H.K., agrilarinin devam etmesi üzerine bir kamu hastanesinde yeniden muayene oldu. Muayene sirasinda sol yumurtaligindaki kistin büyüdügünü ögrenen kadin, kist bulunan yumurtaligi aldirdigini söylediginde doktorun kendisine verdigi cevapla hayatinin sokuyla yasadi.

Yeniden ameliyat oldu

Yanlislikla hasta yumurtalik yerine risk tasimayan organinin alindigini ögrenen H.K., ameliyat oldugu özel hastaneye giderek yasananlari aktardi. Ikinci kez ameliyat masasina yatmak ve ücret ödemek zorunda kalan H.K., vücudunda ortaya çikan sislikler için kontrole gitti. Dr. A.U.’nun “Bunlar ne olacak” sorusuna verdigi, “Bikini de giymeyiver canim” cevabi üzerine, konuyu ilgili kurum ve kuruluslara iletti. Tüketiciler Birligine müracaat eden H.K., elindeki bilgi ve belgelerle SGK ve Saglik Bakanligi nezdinde girisim baslatarak, suç duyuru isçin islemleri baslatti.

Yanlis yumurtaliginin alindigi iddia eden H.K.’nin basvurusu üzerine Denizli’ye gelen Tüketiciler Birligi Genel Baskani Mahmut Sahin, suçlamalarin odagindaki hastane önünde açiklamalarda bulundu. Hasta için hukuki ve kamu destegini saglamak için Denizli’ye geldigini söyleyen Mahmut Sahin, “Geçen yil ameliyat gerçeklesiyor ve sürekli operasyon geçiriyor. Bagirsak açilmadigi için de doktor hastaya, ’Ne zaman canina tak ettiginde gel ameliyat yapalim’ diyor. Hasta bu dikis dolayisiyla bir tarafi sis olarak görünüyor ve doktora durumun ne olacagini soruyor. Doktor ise hastaya ’Bikini giyme ne olacak sanki’ diyor. Doktorun hastaya bakis tavri genel olarak bundan ibaret. Bu bir tüketici sorunu ama bir cep telefonu, mobilya veya kiyafet sorunu degil, bu bir insan problemidir. Insana karsi yapilan yanlislar ve bu durum ise her tip fakültesinde mezun olan doktor olamaz” dedi.



“Hastaya para gözüyle bakmak hos degil”

“Hastaya sadece yürüyen para gözüyle bakmak ve yanlis yaptigi ameliyatin parasini da almasi dogru degildir” diyen Sahin, sözlerini söyle sürdürdü:

“Biz hastaya paranin iade edilmesini söyledik ama kabul etmediler. Hastaya para gözüyle bakip, yanlis yapilmasi hos degildir. Bu bir ahlak meselesi, bir hastaya ’bikini de giymeyiver canim’ denmesi dogru bir söylem mi? Bu tür ahlaksizligi ise doktor olarak ödüllendirilmemesi gerekiyor. Burada Saglik Bakanligi’nin doktorlar için bir kriteri olmasi gerekir. Vicdansiz insani doktor yapamazsiniz ve sonuç bu oluyor. Hastaya sadece yürüyen para gözüyle bakmak ve yanlis yaptigi ameliyatin parasini da almasi dogru degildir. Biz hastaya paranin iade edilmesini söyledik ama kabul etmediler. Hastaya para gözüyle bakip, yanlis yapilmasi hos degildir. Bu bir ahlak meselesi, bir hastaya ’Bikini de giymeyiver canim’ denmesi dogru bir söylem mi. Bu tür ahlaksizligi ise doktor olarak ödüllendirilmemesi gerekiyor. Burada Saglik Bakanligi’nin doktorlar için bir kriteri olmasi gerekir. Vicdansiz insani doktor yapamazsiniz ve sonuç bu oluyor.”

Yanlis yumurtaligin alinmasi suçlamasiyla karsi karsiya gelen özel hastane yetkilileri ise hasta H.K. ve Tüketiciler Birligi Genel Baskani Mahmut Sahin’in iddialarinin gerçek olmadigini savundu.

Ayni hastane, 2020 yili Ocak ayinda yogun bakimdaki bir hastaya eziyet olayiyla ülke gündemine gelmisti. Yataga bagimli yasayan ALS hastasi 62 yasindaki Ayse Koç’un karnina tedavi gördügü özel hastanenin yogun bakin servisinden tirnak ya da kesici bir cisimle ‘ATT’ yazildigi iddia edilmisti. Yasli kadinin ailesi, olaydan sonra çektikleri fotograflarla savciliga suç duyurusunda bulunmustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile