Yapay Zeka Çalistayi, Bilim Merkezinde Basladi

Yapay Zeka Çalistayi, Bilim Merkezinde Basladi

Yapay Zeka ve Insanligin Gelecegi Firsatlar ve Tehditler Çalistayi, Kocaeli Bilim Merkezinde basladi.

Kocaeli Valiligi, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Dogu Marmara Kalkinma Ajansi, Kocaeli Kent Konseyi ve Teknik Elemanlar Dernegi’nin paydas oldugu Cihannüma Derneginin düzenledigi Yapay Zeka ve Insanligin Gelecegi Firsatlar ve Tehditler Çalistayi, Kocaeli Bilim Merkezinde basladi.

Programda dünyada akan kan ve gözyasinin durmasi için bilim, sanayi ve teknolojide daha fazla ilerlemek gerektigi vurgulandi.

Yapay Zeka ve Insanligin Gelecegi Firsatlar ve Tehditler Çalistayi açilis programi Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Bilim Merkezinde gerçeklestirildi.

Programa Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Büyüksehir Genel Sekreter Vekili Hasan Aydinlik, Dogu Marmara Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoglu, Kocaeli Il Milli Egitim Müdürü Ömer Akmansen, AK Parti Il Baskani Sahin Talus, Cihannüma Dernegi Genel Baskani Av. Riza Yorulmaz, Teknik Elemanlar Dernegi Genel Baskani Nurdogan Öztürk, STK temsilcileri, üniversite ögrencileri ve vatandaslar katildi.

Açilis konusmasina katilimcilara tesekkür ederek baslayan Cihannüma Dernegi Genel Baskani Yorulmaz, “Cihannüma Dernegi yeni bir kurulus olsa da geçmisten gelen bir anlayisin temsilcisiyiz. Bu zamana kadar birçok çalistaya imza attik. Bütün programlarimizi Anadolu illerinde gerçeklestiriyoruz. Bugün Kocaeli’nde Yapay Zeka ve Insanligin Gelecegi Firsatlar ve Tehditler Çalistayini yapiyoruz. Yapay zeka kavramini her kapsamiyla ele alacagiz. Bunun firsatlarini ve tehditlerine dikkat çekecegiz. 2 gün boyunca gerçeklestirilecek çalistay sonuçlarini kamuoyuyla paylasacagiz” dedi.

Büyüksehir Genel Sekreter Vekili Aydinlik, “Yapay zeka kavrami teknoloji hamlesinin en önemli kavramlarindan bir tanesi. Sadece belli bir is kolunda degil, sagliktan savunmaya, sanayiden gündelik yasama kadar her alanda kullaniliyor. Amacimiz yapay zeka kavramini her yönüyle ele almak. Her alanda bu teknolojinin kullanilmasini hedefliyoruz. Bugün bu çalistayin sehrimizde yapilmasi önemli. Büyüksehir Belediyesi olarak okullarimiza teknoloji siniflari kuruyoruz. Çalistayin sehrimize hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Vali Seddar Yavuz da, “Islam cografyasinda kan durmuyor. Bunun en büyük nedeni sanayi devrimini kaçirmak olmustur. Bugün geldigimiz noktada teknolojinin önemini görüyoruz. Savunma sanayisinde geldigimiz nokta sevindirici. Kocaeli bir sanayi kenti bunun yaninda bilisim, inovasyon ve AR-GE merkezinin baskentiyiz. Bu çalistayin Kocaeli’de yapilmasi önemli. Dünyada akan kan ve gözyasini durduracaksak; bilim, sanayi ve teknolojiye daha fazla imkan vermeliyiz” seklinde konustu.

Bilim Merkezinde iki gün sürecek çalistay oturum ve panellerle devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile