Yapay Zekayla Hava Trafigini Iyilestirecekler

Yapay Zekayla Hava Trafigini Iyilestirecekler

Devlet Hava Meydanlari Isletmesi (DHMI) ile Istanbul Teknik Üniversitesi (ITÜ) arasinda hava trafik yönetimi alaninda Ar-Ge çalismalarina öncülük edecek akademik faaliyetlerin gerçeklestirilmesi konusunda is birligi protokolü imzalandi.

DHMI ile ITÜ arasinda hava trafik yönetimi alaninda Ar-Ge çalismalarina öncülük edecek akademik faaliyetlerin gerçeklestirme konusunda is birligi protokolü imzalandi. Protokol, DHMI Yönetim Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Genel Müdür Yardimcisi Dr. Cengiz Pasaoglu, ITÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Koyuncu, ITÜ Havacilik Enstitüsü Kurucu Müdürü Prof. Dr. Ibrahim Özkol tarafindan gerçeklestirildi.

ITÜ’de düzenlenen imza törenine, Hava Seyrüsefer Daire Baskani Özcan Durukan, ITÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Mustafa Kumral ve Prof. Dr. Ali Deniz’in yani sira ITÜ Havacilik ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Arastirma Merkezi yetkilileri katildi.

Protokolün içeriginde Hava trafigi akis modelleri, analizler ve degerlendirmeler, hava sahasi modelleri, performans iyilestirme, hava trafik yönetimi karar destek sistemlerini gelistirme, insansiz hava araçlari trafik yönetimi konularinda ve havacilik alaninda ileride ihtiyaç duyulabilecek, taraflarin mutabik kalacagi diger hususlardaki düzenlemeleri bulunuyor.

“Proje, sistem, ürün ve hizmetlerimizi iyilestirmek ana hedeflerimiz arasinda yer almaktadir”

ITÜ’de düzenlenen imza töreninde konusan DHMI Genel Müdürü Hüseyin Keskin, bilgi ekonomisinin ön plana çiktigi, yapay zekanin önemli faaliyet alanlarinin bir parçasi haline geldigi teknoloji çaginda, bilimin rehberliginden istifade etmenin DHMI için vazgeçilmez önemine deginerek “Üniversitelerle is birligini daha da gelistirmek suretiyle, son teknolojiye eriserek proje, sistem, ürün ve hizmetlerimizi iyilestirmek ana hedeflerimiz arasinda yer almaktadir. Sayin Cumhurbaskanimizin önderliginde, Türkiye Yüzyilina yakisir daha önemli ve büyük projeleri hayata geçirmek için gece gündüz demeden, durmaksizin çalismaya devam edecegiz. Bu vesileyle, bugün imzalayacagimiz protokolün, havacilik alaninda yerli ve milli sistemlerin gelistirilip kullanilmasi yolundaki yürüyüsümüze güç katmasini temenni ediyorum. Küresel havacilik sektörünün saygin bir kurulusu olarak, ITÜ gibi seçkin bir üniversite ile is birligi yapmaktan memnuniyet duydugumu tekrar ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile