TUBITAK-ARDEB “1001-Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Projelerini Destekleme Programi” çerçevesinde 2023 yili 1. Dönemi basvuru degerlendirme süreci sona erdi. Alaninda uzman çok sayida bilim insaninin olusturdugu jüri tarafindan yapilan degerlendirme sonucunda BTÜ arastirmacilarinin hazirladiklari bir proje daha desteklenmeye hak kazandi. BTÜ’lü akademisyenlerin desteklenmeye hak kazanan “Önüretimli betonarme yapilarin kolon kiris birlesim bölgeleri için deprem enerjisini tüketebilen degistirilebilir baglanti detaylarinin gelistirilmesi” baslikli projesi TUBITAK-ARDEB “1001” çerçevesinde yürütülecek. Projede BTÜ Mühendislik ve Doga Bilimleri Fakültesi (MDBF) Insaat Mühendisligi Bölümü ögretim üyesi Dr. Ögr. Üyesi Melih Sürmeli de yürütücü olarak görev alacak.
Önüretimli betonarme yapilarin kolon kiris birlesim bölgeleri için deprem enerjisini tüketebilen degistirilebilir baglanti detaylarinin gelistirilmesi” baslikli projenin yürütücüsü Dr. Sürmeli (TUBITAK)-ARDEB “1001-Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Projelerini Destekleme Programi ”çerçevesinde desteklenmeye deger bulundugunun açiklanmasinin ardindan proje hakkinda bilgilendirmede bulundu.
Yapi Güvenligine TUBITAK-ARDEB '1001' Destegi
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) arastirmacilarinin hazirladiklari bir proje daha Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TUBITAK)-ARDEB tarafindan desteklenmeye deger bulundu. Dr. Ögr. Üyesi Melih Sürmeli’nin yürütücülük görevini üstlendigi “Önüretimli betonarme yapilarin kolon kiris birlesim bölgeleri için deprem enerjisini tüketebilen degistirilebilir baglanti detaylarinin gelistirilmesi” baslikli proje TUBITAK-ARDEB’in yüksek bütçeli destek programlarindan biri olan 1001-Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Projelerini Destekleme Programindan yararlanacak.