Dört seri halinde alınacak kredinin vadesi 5 sene olarak belirlendi. Finansmanda yer alan uluslar üstü kuruluşların payının tarım sektöründe faaliyet yürüten KOBİ’ler, ticari firmalar ve yenilenebilir enerji projelerinde kullandırılması hedefleniyor.
Yapı Kredi üst yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın, dünyada görülen ekonomik durgunluğa rağmen böyle bir dönemde alınan kredinin bankanın operasyonel gücünü ve Türkiye’nin önemini ortaya koyduğunu belirtti. Açıkalın, “2011’de aynı rating kategorisindeki bankalar arasında da en iyi krediyi alan banka konumundayız. Fitch’in A- ile derecelendirdiği işlem, Türkiye’de bir kurumun elde ettiği en iyi kredi notu. Bu durum bankamızın uluslararası finans kurumları arasında ne kadar güçlü bir konumda olduğunun kanıtı. KOBİ’ler ve yenilenebilir enerji finansmanı 2011’de odaklandığımız alanların başında geliyordu, temin ettiğimiz kaynakları da bu alanlarda kullandırmayı öngörüyoruz. İlerleyen zamanlarda program yen fonlar konusunda girişimleriniz sürecek.” dedi.
WestLB, Wells Fargo, SMBC Securities ve Standard Chartered’ın öncülük ettiği işlemde, uluslarüstü kuruluşlardan Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile Almanya Yatırım Ajansı (Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft mbH DEG) da yer aldı. Yapı Kredi DPR Programı kapsamında 2003 yılından beri toplam 17 seride yaklaşık 2,7 milyar dolar kredi temin etti.
Yapı Kredi’ye 410 Milyor Dolar Seküritizasyon Kredisi
Yapı Kredi, dış piyasalardan havale akımlarına dayalı seküritizasyon programı (DPR) çerçevesinde 130 milyon euro ve 225 milyon dolar olmak üzere toplam 410 milyon dolar tutarında kredi temin etti.