Yapılandırma Kanunu Vatandaşlara Kolaylıklar Sağlıyor

SGK Edirne İl Müdürü Süleyman Lale, yapılandırma kanunundan faydalanacak vatandaşlara peşin ve taksitle ödeme imkanları sunulduğunu söyledi.

Lale, AA muhabirine, 7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un vatandaşlara kolaylıklar sağladığını ifade etti.

Başvurular için son tarihin 31 Aralık 2020 olduğunu belirten Lale, "Sigorta primleri, genel sağlık sigortası primleri, işsizlik sigortası primleri, idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı, malullük ve vazife malullüğü sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar ve Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklar yapılandırma kapsamında yer alıyor." dedi.

Lale, vatandaşların başvurularını il müdürlüklerine gelerek, posta yoluyla ya da online yapabileceklerini dile getirdi.

Yapılandırmanın vatandaşlara önemli avantajlar sağladığını aktaran Lale, "Yapılandırılan borçların tüm gecikme zammı, gecikme cezası ve faizi siliniyor. Bunun yerine de Yİ-ÜFE uygulanıyor. Peşin ve iki taksitle ödeme durumlarında önemli avantajlar sunuluyor." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile