Yapraklarla Oymacılık Sanatı Yapılıyor

Yapraklarla Oymacılık Sanatı Yapılıyor

Diyarbakırlı resim öğretmeni Nezir Şahin, Türkiye'de ilk defa, yapraklarla oymacılık sanatı icra ediyor.

Resim öğretmeni Nezir Şahin, sonbaharda kuruyup ağaçlardan düşen yaprakları toplayıp, bu yaprakları oyarak resimler yapıyor. 2006 yılında yere düşmüş ağaç yapraklarını beğendiği için topladığını dile getiren Şahin, bunu yaparken aklında bu şekilde bir sanat yapma fikrinin olmadığını söyledi.

Topladığı yaprakları okuldaki atölyenin panosuna olduğu gibi astığını aktaran Şahin, bu sanata başlamasında kendisine ilham veren durumun, öğrencilerinin derste mukavva kağıtlarıyla kesip yapıştırma işlemleri yapması sırasında olduğunu kaydetti.

Şahin, "Bir sabah okula giderken ağaçlardan düşen yaprakların renkleri hoşuma gitti ve dedim ki bunları alıp okulun panosuna asayım. Aldım yaprakları okulun panosuna astım. Bir gün derste öğrencilerime kesip yapıştırma ile ilgili bir çalışma vermiştim. Onlar orada çalışırken gözüm yapraklara takıldı. Dedim acaba bu yaprakları oyabilir miyim? Aldım ilk önce basit resimler yaptım. İlk çalışmam Malabadi Köprüsü olmuştu. Daha sonradan yaklaşık beş sene hiç dokunmadım ancak oğlumun isteği üzerine tekrar başladım. Etrafımdan çok olumlu tepkiler aldım ve aynı atölyeyi paylaştığım arkadaşım bana bir sergi açmamı söyledi.

ilk başta olur mu ki diye düşündüm ancak çevremden gelen istek ve olumlu tepkiler üzerine sergiyi açma kararı aldım. 22 Şubat’ta sergimi yapacağım" dedi.

Diyarbakır'ın artık savaş ve barışla değil, sanatla ve benzeri güzelliklerle anılmasını istediklerini aktaran Şahin, "Tüm çabamız bu yönde. İnanıyorum ki bizi ilerletecek olan sanat olacaktır. Çünkü, ilerlemiş bütün toplumların sanata çok önem verdikleri ve bu yönde çalışmaları desteklemektedir" diye konuştu

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile