Yaralı Afgan Çocuktan Türkiye'ye Teşekkür

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde, yüksekten düşmeye bağlı vücudunda kırık oluştuğu için tedavi gören Afganistan uyruklu Atena Golzari'nin (15) hava ambulansıyla getirildiği Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisi sürüyor.

Eğitim gördüğü okulun 4. kat penceresinden düşmesi sonucu vücudunun birçok yerinde kırıklar meydana gelen Golzari, bir süre Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gördü. Buradaki doktorların, hastanın bundan sonraki takibinin Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde konusunda uzman hekimlerce yapılması kararı üzerine, genç hava ambulansıyla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

Burada tedavisi süren Golzari'nin durumu iyi.

Golzari, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 aydır Türkiye'de yaşadığını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi olduğunu ifade eden Golzari, 'Afganistan'da savaş var. Türkiye'ye gelmek zorunda kaldık. Türkiye'yi çok seviyorum. Okulun 4. kat penceresinin önünde otururken babamın hasta olmasından dolayı çok düşündüm. Düşmem sonucu vücudumun birçok yerinde kırıklar meydana geldi. Olayın nasıl olduğunu farkında değildim. Ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildim. Şu anda durumum iyi. Türkiye, bana yardımcı olduğu için Allah razı olsun.' dedi.

Türkiye'ye ve doktorlarına teşekkür eden Atena Golzari'nin yarın taburcu edilmesi planlanıyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile