Yaralı Atamaca Tedavi Edildi

Yaralı Atamaca Tedavi Edildi

İçel'in Silifke ilçesine bağlı Göksu Deltası'nda kötü hava şartlarından dolayı elektrik tellerine çarparak yaralanan atmaca, Doğa Koruma Müdürlüğü'nce tedavi edilerek doğal yaşamına bırakıldı.


Edinilen bilgiye göre, koruma altındaki Göksu Deltası Kuş Cenneti'nde yaşamlarını sürdüren yırtıcı kuş türlerinden olan bir atmaca, kötü hava şartlarından dolayı elektrik tellerine çarparak yaralandı. Köylüler tarafından uçma yeteneğini kısmen kaybetmiş olarak bulunan atmaca, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 7. Bölge İçel Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Göğüs kısmından yaralandığı belirlenen atmaca, veteriner hekim tarafından yapılan tedavisinin ardından doğal yaşamına bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 7. Bölge İçel Şube Müdürü Ahmet Çörtük, doğal yaşamın zenginliğinin gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaptı. Yaban hayatın korunmasının, görevlilerin yanı sıra vatandaşların da sorumluluğu olduğunu ifade eden Çörtük, Göksu Deltası'nda 332 kuş türünün bulunduğunu belirterek, "Bölgemiz bu anlamda çok zengin. Koruma altındaki Göksu Deltası'nda 332 kuş türünün yanı sıra, 12 kuş türü de burada üreme ve konaklama yapıyor" dedi.

22 bin 844 hektar alana yayılan Göksu Deltası'nın, zengin bitki örtüsü, bereketli toprakları, hayvan varlığı ve birçok medeniyete yaptığı ev sahipliğiyle görenleri kendisine hayran bıraktığını vurgulayan Çörtük, "Türkiye'nin en önemli kuş göç yollarından birisi olan ve birçok endemik türü bünyesinde barındıran Göksu Deltası, Silifke ilçesine bağlı 4 belde ve 7 köyden oluşuyor. Biyo çeşitlilik açısından uluslararası öneme sahip alanlar arasında bulunan ve Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alanlar (RAMSAR) sözleşmesine göre koruma altına alınan, Bakanlar Kurulu kararı ile Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilen Göksu Deltası, Göksu ırmağının oluşturduğu geniş alana yayılan kıyı ovası üzerinde bulunuyor. Kışlama ve kuluçka alanı olarak çok sayıda kuş türünün kullandığı delta, yılın hemen her mevsiminde ilginç ve canlı peyzajın oluşumuna katkı sağlayarak çekiciliğini daha da arttırıyor" diye konuştu.

Çörtük, ayrıca Türkiye'nin ulusal ve uluslararası öneme sahip 140 kuş türünden 106'sının, dünya çapında yok olma tehlikesi altında olan 24 kuş türünden de 12'sinin Göksu Deltası'nda yaşadığı bilgisini verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile