Yaralı baykuş Van'a gönderildi

Muş merkeze bağlı Bağlar Köyünde, vatandaşların yaralı olarak buldukları peçeli baykuş, tedavi edilmesi için Muş Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafında

Muş merkeze bağlı Bağlar Köyünde, vatandaşların yaralı olarak buldukları peçeli baykuş, tedavi edilmesi için Muş Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Van'a gönderildi.

Muş'un Bağlar Köyünde ikamet eden Bayram Açıkyüz adlı vatandaş tarafından bulunan yaralı Baykuş Muş Çevre ve Orman İl Müdürlüğüne teslim edildi. İlk müdahalesi Muş Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Halit Tanrıverdi tarafından yapılan yaralı Baykuş, daha sonra Van'a gönderildi. Halit Tanrıverdi tarafından muayene edildikten sonra, sağ kanadında taş atılması nedeni ile oluşan yara ve buna bağlı kanat hareket kabiliyeti problemi belirlenen peçeli baykuş, tedavi altına alınmak üzere teslim alınan Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Van'a gönderildi.

Peçeli baykuşu muayene eden Veteriner hekim Halit Tanrıverdi, baykuşun uçuş esnasında taş atılması nedeni ile sağ kanadının yaralanmış olabileceğini, kırık bulunmayan kanadın, tedavi süresince sabit kalması için bandaja alınması gerektiğini söyledi. Tedavinin yaklaşık 20 gün süreceğini belirten Tanrıverdi, bu süre sonunda uçma yeteneğine kavuşacak baykuşun doğaya bırakılabileceğini belirtti. Van'a, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne ait araçla gönderilen Baykuş'un, yaklaşık 20 gün boyunca tedavi edileceği, iyileştikten sonra da doğaya bırakılacağı söylendi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile