Yarali Caretta Caretta Tedavi Altina Alindi

Yarali Caretta Caretta Tedavi Altina Alindi

Hatay’da kafasindan yara almis halde kiyiya vuran caretta caretta türü deniz kaplumbagasi, Büyüksehir Belediyesi ekipleri tarafindan kurtarilarak tedavi altina alindi.

Hatay Büyüksehir Belediyesi (HBB) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesine bagli ekipler Samandag ilçesinde sahil temizligi çalismasi gerçeklestirirken kumsalda hareketsiz sekilde duran bir deniz kaplumbagasinin oldugunu tespit etti. Nesli koruma altinda olan caretta caretta türü kaplumbaganin yarali oldugunu belirleyen ekipler, durumu Doga Koruma ve Milli Parklar Hatay Sube Müdürlügüne haber verdi. Yarali kaplumbaga tedavi edilmek üzere Doga Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edildi.

HBB yetkilileri, nesli koruma altinda olan yesil deniz kaplumbagalarinin (Chelonia Mydas ve Caretta Caretta) üreme döneminde oldugunu hatirlatarak önemli üreme alanlarindan olan Samandag ve Dörtyol sahillerinde vatandaslarin bu türlerin yuva alanlari ve yavrularinin korunmasi konusunda dikkatli olmasi gerektigine isaret ederek, vatandaslarin gerekli durumlarda 153 numarali hattan HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi veya Doga Koruma ve Milli Parklar Hatay Sube Müdürlügüne haber verebileceklerini bildirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile