Yarali Halde Bulunan Yaban Keçisi Tedavi Altina Alindi

Yarali Halde Bulunan Yaban Keçisi Tedavi Altina Alindi

Hakkari’de duyarli vatandaslar tarafindan yarali halde bulunan dag keçisi Van’da tedavi altina alindi.

Hakkari merkeze Kent merkezine 30 kilometre mesafede bulunan Kirikdag Gümüslü köyü sakinleri ceviz agaçlarini sulamak için gittikleri ormanlik alanda arka sol ayagi kirik olan dag keçisini fark ettiler. Nesli tükenmekte oldugu için koruma altinda bulunan dag keçisini yakalayan köy gençleri bir iple keçiyi baglayip yetkililere haber verdi. Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Hakkari Il Sube Müdürlügü ekipleri, vatandaslardan aldiklari keçiye yapilan ilk müdahalenin ardindan Van YYÜ Yaban Hayvanlari Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlügüne gönderildi.

Merkezlerinde yilin her ayinda farkli türlerde yaban hayvanlarini misafir ettiklerini ifade eden Van YYÜ Yaban Hayvanlari Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, “Son olarak DKMP Hakkari Il Sube Müdürlügü’ne vatandaslar tarafindan yarali bir dag keçisinin oldugu ihbari verildi.

Ekipler, ihbar üzerine bölgeye giderek hayvani alarak ilk müdahalelerini orada yapip merkezimize gönderdiler. Burada yaptigimiz muayenede ayaginda kirik olusmus. Yalniz kirigin çok eskiden olustugu, yarali olmasinda dolayi beslenememeye bagli olarak bitap düstügünden dolayi hayvan zayiflamis. Biz gerekli tedavisini bakimini yaptik. DKMP Hakkari Il Sube Müdürlügü’ndeki veteriner arkadaslarimiz bölgede ilk müdahalesini yapmisti. Bizde burada gerekli tedavilerini yapiyoruz. Kirik iyilesinceye kadar burada misafir edecegiz. Kirik iyilesmesi uzun süren bir tedavi seklidir. Ilk müdahaleden sonra söyleyecegimiz sey hayata tutunacak. Bizde hastamizin refahi için ne gerekiyorsa yapacagiz. Daha önce de merkezimizde yavru dag keçilerini büyütüp dogaya saldik. Bunu için yerimiz, tecrübemiz ve hastanemiz buna müsait” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile