Yaralı Kuşlar Tedavi Altında

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan iki şahin ve bir kartal Yüksekova Belediyesi tarafından tedavi altına alındı.

Bilinçsiz avcılar tarafından vurularak kanatları kırılan ve beslenemedikleri için bitkin düşen kartal ve 2 şahin, belediyenin veteriner hekimi Hekim Kaçan tarafından tedavi edildi.
Kanatları alçıya alınan kuşların ölmek üzereyken kendilerine getirildiğini belirten Kaçan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir hafta süreince kuşların iyileşmesini bekleyeceklerini söyledi.

Kaçan, antibakteriyel ilaçlarla yaraları temizlenen kuşların sağlık durumunun iyi olduğunu bildirerek, "Kuşlar beslenemedikleri için bitkin düşmüştü. Vitamin takviyesini yaptıktan sonra gerekli ilaçları verdik. Birkaç hafta içinde bu hayvanları doğal yaşam alanlarına bırakacağız" dedi.

Vatandaşların yaban hayvanlarına karşı duyarlılıklarının arttığını ifade eden Kaçan, bu durumun memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile