Yarali Yavru Domuz Tedavi Altinda

Yarali Yavru Domuz Tedavi Altinda

Izmir Büyüksehir Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü, Seferihisar’da bir aracin çarptigi tahmin edilen yavru domuzu tedavi altina aldi. Yarali hayvan tedavisi tamamlandiktan sonra, dogal yasam alanina birakilacak.

Sokak hayvanlarini tedavi ederek sagligina kavusturan Izmir Büyüksehir Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü, bu kez de yavru bir domuz için seferber oldu. Seferihisar’da bir aracin çarptigi tahmin edilen erkek yavru domuz, gelen ihbar üzerine acil müdahale ekipleri tarafindan Bornova Gökdere’deki Pako Sokak Hayvanlari Sosyal Yasam Kampüsüne götürülerek tedavi altina alindi. Veteriner Isleri Sube Müdürü Umut Polat, yavru domuzda trafik kazasi sonrasi travma gelistigini ve buna uygun koruyucu tedavi prosedürlerini uyguladiklarini söyledi.

Tedavinin sürdügünü belirten Polat, yaban hayvanlarina yönelik bu tür durumlarla karsilasilmasi halinde önce Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügüne haber verilmesi gerektigini söyledi.

Onlara ulasilamamasi halinde Izmir Büyüksehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlügüne basvuru yapilabilecegini de ifade eden Polat, “Toplumda yasami birlikte sürdürdügümüz tüm canlilara karsi bizim bir sorumlulugumuz var. Bu canlilarin bu tür sorunlarla karsilasmasi halinde lütfen bizlere bildirin” dedi.



“Uygun cerrahi müdahaleleri yaptik”

Veteriner hekim Devran Aydin da yavru domuzun kalçasinda kirik oldugunu belirlediklerini söyledi.

Uyluk kemiginin de kalça ile baglantisinin koptugunu ifade eden Aydin, “Uyguladigimiz tedavi ile bacagin kalça ile olan baglantisini yeniden sagladik. Sürtünmeden dolayi yaralari var. Biz uygun cerrahi müdahaleleri yaptik. Iyilesmesi için gözetimimiz altinda tedavisi sürüyor” diye konustu.

Yavru domuz tedavisi tamamlandiktan sonra Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü tarafindan dogal yasam alanina birakilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile