Yarali Yilki Atlarinin Tedavisi Devam Ediyor

Yarali Yilki Atlarinin Tedavisi Devam Ediyor

Yemek bulmak amaciyla Spil Dagi’ndan sehre inen ve yarali durumdaki yilki atlarinin tedavileri, Manisa Büyüksehir Belediyesi Hayvan Bakim ve Tedavi Merkezi’nde devam ediyor. Merkezdeki tedavilerinin ardindan sagliklarina kavusan yilki atlari dogal ortamlarina geri birakilacak.

Manisa Spil Dagi Milli Parki’ndan yemek bulmak amaciyla sehir merkezine inen yilki atlarindan yarali olan ikisi Manisa Büyüksehir Belediyesi Hayvan Bakim ve Tedavi Merkezi’nde bakim altina alindi. Uncubozköy Mahallesi’nde igne yardimiyla uyusturularak yakalanan atlarin son durumu hakkinda bilgi veren Manisa Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Dairesi Baskani Erhan Ince, “Manisa Büyüksehir Belediyesi’ne ihbar gelmesiyle birlikte, ekiplerimizi organize ederek, harekete geçirdik. Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Sayin Cengiz Ergün de konuyla yakindan ilgilendi. Ekiplerimiz atlara ulasmak için çalismalara basladi.

Yaklasik 6 saatlik bir operasyon sonrasinda atlarimizi Uncubozköy Mahallesi alt tarafinda durdurabildik. Atlarimizi tedavi edebilmek amaciyla uyusturduk ve sakinlesmesini bekledik. Atlarin sakinlesmesiyle birlikte ilk müdahalelerini orada yaptik. Atlarimizda eskiden olma yaralarinin bulundugunu tespit ettik. Yaralarina yapilan ilk müdahalenin ardindan araçlara yükleme yapilarak Manisa Büyüksehir Belediyesi Hayvan Bakim ve Tedavi Merkezi’ne getirdik. Normal sartlar altinda Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin sorumluluk kapsaminda olmamasina ragmen Manisa’nin simgesi olan atlarin yarali olmalari vicdani olarak bizleri üzdügü için Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak konuya hizlica müdahalede bulunduk. Hayvan Bakim ve Tedavi Merkezi’nde tedavilerinin tamamlanmasi ve sagliklarina kavusmasinin ardindan atlar dogal yasam alanlarina birakilacak. O zamana kadar bizlerin misafirleri olacaklar. Atlarimizin saglik durumlari su anda iyi. Tedavileri devam ediyor. Merak eden vatandaslarimiz gönül rahatligiyla merkezimize gelerek, atlari görebilirler. Manisa Büyüksehir Belediyesi, her zaman hayvan haklarina saygili olarak hayvanlarin bakimlarini yapmaya devam ediyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile