Yardım İstediler Müjdeyi Aldılar

Yardım İstediler Müjdeyi Aldılar

12 kız öğrenciden oluşan öğrenci grubu, eğitimlerinin yarıda kalmaması için Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret ederek kendisinden yardım istediler.

Üniversiteye hazırlık için mahallelerinde açılan dershanenin kapanmasından dolayı eğitimlerinin yarıda kalmasını istemeyen Bağlarbaşı ve Ahmet Yesevi mahallelerinden gelen 12 kişilik kız öğrenci grubu, Vali Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret ederek kendisinden yardım istedi.

Vali Güvenç, kızların okuma azmini görünce misafirlerini makamına davet ederek kendileriyle bir süre görüştü. Destek isteyen kızları okuma azimlerinden dolayı kutlayan Güvenç, kendilerine her türlü desteğin verileceğini belirtti ve şunları kaydetti: "Buradan bu vesileyle bayram müjdesi veriyorum. Mahallelerimizde üniversite kursuna gitmek isteyen çocuklarımızı tespit edecek, hazırlayacağımız bir bütçeyle bu çocuklarımızı kursa göndereceğiz. Ayrıca ilk ve ortaokul mezunu çocuklarımızın da açık lise ile eğitimlerine devam etmelerini temenni ediyorum." Öğrencilerden Songül Güneş de, kaliteli bir eğitim alıp kaliteli üniversitelerde okumak istediklerini, bunun için Vali Güvenç’in kendilerine destek olacağına inandıklarını ve öyle de olduğunu dile getirerek, aldığı bayram müjdesi karşısında mutluluğunu saklayamadı. Talepleri dinlenen kız öğrenciler, Güvenç’e teşekkür ederek makamdan ayrıldılar .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile