Yardıma Muhtaç Aileler Evlerinde Ziyaret Edildi

Yardıma Muhtaç Aileler Evlerinde Ziyaret Edildi

Bingöl'de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne başvurup yardım alan aileler ikametlerinde ziyaret edilerek, yardımların yerine ulaşıp ulaşmadığı tespit ediliyor

Bingöl'de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne başvurup yardım alan aileler ikametlerinde ziyaret edilerek, yardımların yerine ulaşıp ulaşmadığı tespit ediliyor.
Bingöl Vali Yardımcısı Süleyman Ovalı başkanlığında SYDV Müdürü Yunus Bulmuş ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kılıç Kaya'dan oluşan heyet mesaiden sonra kurumsal işbirliğinin güzel bir örneğini sergileyerek kapı kapı dolaşıyorlar. Sosyal hizmetler veya SYDV'ye başvurup yardım alanlar görevli memurlar haricinde daire amirleri tarafından da ikametlerinde ziyaret edilip yerinde tespit yapılıyor. Bu uygulama ile verilen yardımların doğru yere ve amacına uygun olarak ulaşıp ulaşmadığı tespit edilmeye çalışıyor.
Vakıf ve sosyal hizmetler tarafından önceden tespit edilen adresler veya alınan ihbarlar Vali Yardımcısı Süleyman Ovalı refakatinde ziyaret ediliyor. Bu doğrultuda yürütülen çalışmalar kapsamında Vali Yardımcısı Süleyman Ovalı, SYDV Müdürü Yunus Bulmuş ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kılıç Kaya, sosyal hizmetler ve SYDV imkanları ile tedavi ettirilen bir kişi hastanede ziyaret edilirken, yardım alan iki aile de evlerinde ziyaret edildi. Ziyaretlerin devam edeceğini belirten Vali Yardımcısı Süleyman Ovalı,
vatandaşların durumlarını yerinde tespit etmek üzere böyle bir uygulama başlattıklarını söyedi. Ovalı, "Vatandaşın durumunu yerinde tespit etmek amacıyla yapılan bu ziyaretler, vatandaşa moral verirken, bizleri de onların yanında olmak mutlu ediyor" dedi.
SYDV Müdürü Yunus Bulmuş ise asıl mesailerinin akşam başladığını söyleyerek, her gün birilerinin kapısını çalıp, aldıkları yardımların yerine ulaşıp ulaşmadığını tespit ettiklerini belirtti.
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kılıç Kaya ise vatandaş odaklı hizmet verdiklerini söyledi. Kaya, "Alınan ihbarları değerlendirmek zorundayız, tercihimiz görevimizi mesai saatlerine sıkıştırmak değil. Halkla direk temas, sahada olmaktır. Bu tür kurumsal işbirliği önemli sonuçlar veriyor" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile