Yardımeli Derneği, Hatay ve Kilis'teki Suriyeliler'e Gıda ve Çeşitli İhtiyaç Malzemezi Gönderdi

''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında Yardımeli Derneği, Hatay ve Kilis'teki Suriyeliler'e gıda ve çeşitli ihtiyaç malzemesi gönderdi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye sınırına gelen Suriyeliler'e ulaştırılmak üzere, içinde kışlık giysiler, gıda, battaniye, yorgan, acil ihtiyaç, bebek ve temizlik malzemeleri gibi ihtiyaç maddeleri bulunan ''Yardım Konvoyu'' İstanbul'dan hareket etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen derneğin genel koordinatörü Osman İlhan, mağdur durumdaki Suriyeliler'e yardım eli uzatmanın insanlık görevi olduğunu vurgulayarak, ''Yardımeli Derneği olarak gıdadan battaniyeye, temizlik malzemesinden kışlık giysilere kadar her türlü ihtiyaca yönelik yardımı ulaştırıyoruz. Mültecilerin çoğunun kadın ve çocuk olduğunu da göz önünde bulundurduğumuzda beslenme, barınma, ısınma ve sağlık en önemli mesele haline geliyor. Bölgede hala un, temel gıda maddeleri, battaniye ve ilaç gibi malzemelere acil ihtiyaç var. Hayırsever vatandaşlarımızın bu yönde de desteklerini bekliyoruz'' ifadelerini kullandı.

İlhan, Suriyeliler'in durumlarının kış şartlarında zorlaştığına işaret ederek, dernek olarak her konuda Suriyeli mazlumların ve mağdurların yanında olduklarını, onlara ellerinden gelen her türlü yardımı ve desteği yaptıklarını kaydetti.

Kampanya kapsamında Anadolu'daki ''kardeş dernekler'' ile işbirliği halinde olduklarını aktaran İlhan, birçok ilde ''Yardım Konvoyu''na katılımlar olduğunu belirtti.

İlhan, konvoyda, 50 bin parça kışlık giysi, 5 bin battaniye, 20 tekerlekli sandalye, tıbbi malzeme, 80 ton un, bin paket çocuk bezi, bir ton temizlik malzemesi bulunduğunu aktararak, ''Konvoyumuz Kilis ve Hatay olmak üzere iki ayrı lojistik merkezine ulaşacaktır. Buradan da Hatay ve çevresindeki mültecilere yardımlarımız ulaştırılacaktır. Kilis'e gidenler ise Suriye'nin içindeki mağdur ve muhtaçlara yardımlarımızı ulaştıracaktır. Anadolu'da da farklı illerde yoğun çalışmalar ve faaliyetler devam ediyor. Her il, bulundukları bölgelerden topladıkları battaniye, gıda ve kıyafetleri Yardımeli Derneği aracılığıyla bölgeye ulaştırmaktadır. Suriyeli kardeşlerimize sizler de kredi kartıyla online bağış, bankalar ya da 'SURİYE' yazıp 4031'e mesaj göndererek yardımda bulunabilirsiniz'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Nurhan Çorlu

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile