Yargı 9 hakim kararıyla güvenilirliğini bitirmiştir - POLİTİKA

Yargıtay’ın 9 hakime ceza vermesini eleştiren Erdoğan: Üst mahkeme bu yetkiyi nereden buluyor? Bundan sonra mahkum ve tutukluya kapı açılacak. Yargı bu kararla güvenilirliğini adeta bitirmiştir

 

Yargıtay’ın 9 hakime ceza vermesini eleştiren Erdoğan : Üst mahkeme bu yetkiyi nereden buluyor? Bundan sonra mahkum ve tutukluya kapı açılacak . Yargı bu kararla güvenilirliğini adeta bitirmiştir

YAKUP BULUT ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , AK Parti Genel Merkezi’nde , gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu . Medyadan teröre , muhalefetten yargıya kadar birçok konuda önemli mesajlar veren Erdoğan’ın konuşması şu şekilde :

TERÖR ÖRGÜTÜ YENİ BİR İHALE DAHA ALDI

Terör örgütü yeni bir ihale almıştır , gereğini yerine getirmektedir . 30 yıldır tezgahlanan oyunlardır . Bugün bir kez daha yeni baştan vizyona sürülmek isteniyor . Geçmişe bakıldığında bugünkü oyun daha iyi anlaşılacak . Teröre inat kardeşlik , dayanışma ve paylaşım yüceltilmeli . . .

SORUN ÇÖZÜLDÜĞÜ İÇİN TERÖR TIRMANIYOR

Şimdi diyorlar ki ‘Çıkardılar bir açılım , terör arttı’ Yılda 5 bine yakın şehidimizin olduğu o dönemde demokratik açılım mı vardı? Bugün terör olayları görülüyorsa bunun sebebi açılım süreci değil , terör örgütünün açılımdan duyduğu rahatsızlıktır . Dün sorun derinleştiği için terör tırmanıyordu . Bugün sorun çözülmeye başladığı için terör tırmandırılmaya çalışılıyor .

AÇILIM SÜRECİ HIZ KESMEDEN SÜRECEK

Milli birlik ve kardeşlik süreci hız kesmeden devam edecek . Terör çirkin yüzünü gösteriyor diye hiç bir çalışmadan geri durmayacağız . Biz teröre inat demokrasi diyeceğiz . Biz taş atan çocuklarımızla ilgili konuyu samimiyetle takip edeceğiz ve parlamentodan çıkaracağız .

ÇOCUKLAR PİYON OLARAK KULLANILIYOR

Oğlu dağa çıkmış annelere sesleniyorum . Çocukları , terör baronları kullanıyor . O çocuklar öldürmek kadar öldürülmeye de gönderiliyor . Piyon olarak kullanılıyor . Çocuklarınızı bu kanlı tüccarların elinden çekin alın . Yüreğinizi ortaya koyun , yeter artık deyin . Masaya yumruğunuzu vurun ve çocuklarınıza sahip çıkın . . .

ÜLKENİN ÖNÜNÜ KAPAMAK İSTEYENLER VAR

( Mahmur ve Kandil’den gelen gruptan 10 kişinin tutuklanmasıyla ilgili ) Bazı gazetelerde ‘İşte açılım bitti’ . Hayır arkadaş açılım bitmedi , kararlılıkla devam ediyor . Bu başlıkları atanlar bu ülkenin açılımda önünü kapamak isteyenlerdir .

MAHKEME SÜRECİ DEVAM EDERKEN ANAYASA ÇİĞNENEREK KARAR VERİLDİ

( Yargıtay 4 . Hukuk Dairesi tarafından İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 9 hakime Ergenekon’dan yargılanan Mehmet Haberal’a tahliye vermedikleri icin ceza verilmesiyle ilgili ) Kısa bir süre önce , birkaç gün önce malum 9 tane yargı mensubuna , hakime , malum yine bir dava açılması neticesinde üst mahkemenin kalkıp da ceza vermesini bu ülkede hukuk adına ciddi sıkıntı süreci olarak görüyorum . Bugüne kadar olmamış ve yeni kapıların açılmasına mesnet teşkil edecek bir adımdır . Bakınız henüz hakkında karar kesinleşmemiş ve yargı sürece devam ederken , Anayasayı çiğneyerek böyle bir kararı verme yetkisini üst mahkeme kendisinde nereden buluyor?

BU ADIM HANGİ HUKUK VE HANGİ MADDEYE GÖRE

İkinci bir konu , bundan sonra mahkum olanına , tutuklusuna kadar hepsi için bir kapı açılacak mı? Açılacak . Şimdi , herkes müracaat edip aynı şekilde bu tür davaları açmak suretiyle kendilerine yeni çıkış yolları arayacak mı? Arayacak . Hangi hukuka ve hangi maddeye dayalı olarak böyle bir adım atıyorsunuz? Bunun ideolojiden ayrı bir yanı olamaz . Yargı bu kararla güvenirliğini adeta bitirmiştir . 9 hakime böyle cezayı verdiğiniz andan itibaren bu ülkede yargının güvenirliği kalmaz . Halk eğer adalet mekanizmasına güvenmiyorsa , burada sıkıntı vardır .

Köşelerden yazanlara sert eleştiri

Şu son gelişen olaylarda bile , ‘Türkiye-İsrail arasında barışın olması için İsrail yönetiminin gitmesi lazım , Türkiye’den AK Parti yönetiminin gitmesi’ lazım diyen köşe yazarları var bu ülkede . Bunu utanmadan , sıkılmadan televizyonlarda söyleyecek kadar da maşallah cesurlar . Onlar bunu söyleyecek kadar cesur , bu ülkenin başbakanı , iktidar partisinin genel başkanı bunu seyredecek kadar ‘sünepe’ öyle mi? Hangi patrondan gücünü alırsan , hangi medya grubunun mensubu olursan ol , bizi bağlamaz . Biz gücümüzü halktan ve Hak’tan alıyoruz . Bizim farkımız bu .



Star Gazete
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile