Yargıtay ve Danıştay'ın santrallarında telekulak izi bulunamadı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bilirkişi raporları sonucunda Yargıtay ve Danıştay'ın santrallarının dinlendiği iddialarının doğru olmadığı sonucuna vararak takipsizlik kararı verdi. YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun suç duyurusu ve Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın kararı ile başlatılan soruşturmada Yargıtay, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Danıştay ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda ait santrallarda defalarca inceleme yapılmıştı. 2 bin115 telefonun tek tek incelemeye alındığı soruşturmada, TİB'in sistem, bilgisayar, donanım ve yazılımlarında inceleme gerçekleştirildi.
TİB'DE DELİL BULUNAMADI
Kayıtlar silinse bile TİB'in sistemlerinin bunu göstermesi nedeniyle bilirkişi, TİB'de yaptığı ayrıntılı incelemede yüksek yargının dinlendiği iddialarını doğrulayacak deliller aradı. Ancak bilirkişi raporunda, defalarca yapılan incelemede Yargıtay ve Danıştay'ın dinlendiğine dair bir emareye ulaşılamadığı bildirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Yargıtay Başkanlığı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Danıştay Başkanlığı'na ait santralların dinlenmediği ve kayda alınmadığı sonucuna ulaştı. Savcılık TİB Başkanı Başkanı Fethi Şimşek ve diğer görevliler hakkında kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi.
YARGITAY'IN İÇİNDE!
Bilirkişi raporunda Yargıtay Başkanlığı'ndaki santralin arayan ve aranan 3 milyon kaydı tuttuğunu, bu kayıtların ise korunaksız olduğuna dikkat çekildi. Yargıtay'daki santral kayıtlarının bir ara yüzle içerideki bilgisayarlar tarafından şifreye gerek duymadan kaydedilebileceği ifade edilen raporda, konuşma kayıtlarının IP numarası ile bir başka yerdeki bilgisayara kolaylıkla aktarılabileceğine dikkat çekildi. Yargıtay Başkanlığı'nın 4 abonenin konuşmasını aynı anda dinleyecek program için lisans aldığı da belirlendi. Savcılık, TİB'in, bazı kişilerin telefon konuşma kayıtlarını yasa dışı olarak Başbakan Tayyip Erdoğan'a verdiği iddiasının doğru olmadığına karar verdi. Öte yandan HSYK üyesi Ali Suat Ertosun, kamuoyuna yansıyan bazı konuşmaların ortam dinlemesi yoluyla elde edildiği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başşavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, bu konuşmaları kanuna aykırı şekilde elde eden ve sızdıran kişilerin bulunarak haklarında yasal işlem yapılması talep edildi. Hamdi ATEŞ
Yargıda telekulak izi bulunamadı
Yargıtay ve Danıştay'ın santrallarında telekulak izi bulunamadı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bilirkişi r...