Yargıtay ve Danıştay başkanı emekliye ayrıldı

Yargıtay ve Danıştay başkanı emekliye ayrıldı

Yargıtay Başkanı Gerçeker ve Danıştay Başkanı Birden emekliye ayrıldı. Yargıtay'daki törende duygusal anlar yaşanırken, Danıştay'da "siyasi söylem" eleştirisi yapıldı

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve Danıştay Başkanı Mustafa Birden aynı gün ve aynı saatte yaş sınırından emekliye ayrıldılar. Her iki törende de duygusal anlar yaşandı. Yargıtay'daki törende, bugün yapılacak Başkanlık seçimlerinde en güçlü aday olarak gösterilen 6'ncı Hukuk Dairesi Başkanı Nazım Kaynak'a yoğun ilgi gösterildi. Yargıtay'daki törende Hasan Gerçeker, zaman zaman ağlamaklı olduğu konuşmasında, yargı bağımsızlığının demokrasi için gerekliliğine dikkat çekti ve görevi devralacakların bayrağı bıraktığı yerden daha yükseklere taşıyacaklarına inancını dile getirdi. Törene, bugün yapılacak Başkanlık seçimlerinde aday olan 5 isim de katıldı. Yargıtay Başsavcılığı görevi sona eren Abdurrahman Yalçınkaya, arkadaşlarının isteği üzerine aday olduğunu belirtti.

DANIŞTAY'DA SERT İFADELER
Danıştay'daki törenlerde ise daha sert konuşmalar yapıldı. Danıştay Başkanvekili Sinan Yörükoğlu, "Bu dönemde maalesef yargının itibarının kaybettirilmesi yönündeki müdahalelere ve siyasi söylemlere muhatap olduk" dedi. Başkan Mustafa Birden de bazı konuların idari yargının denetimi dışına çıkarıldığını belirterek, "Yaklaşık 1.5 asırdır ayakta kalarak, temel hak ve özgürlüklerin korunmasında en önemli rolü, idari yargı üstlenmiştir. Danıştay'ın bundan sonra da bu görevini üstün hizmet anlayışıyla yapacağına inanıyorum" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile