Yargıtay Ve Danıştay Başkanları Yalvaç‘ta Fidan Dikti

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden ve 45 Yargıtay ve Danıştay üyesi, Isparta‘nın Yalvaç ilçesinde bulunan ‘Danıştay ve Yargıtay Hatıra Ormanı‘na fidan dikti.

Fidan dikme töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, HSYK atamalarıyla ilgili olarak, "Ben o konu ile ilgili görüşlerimi daha önce bildirdim. Yargı içinde işleyen bir mekanizma var. Bizim o konuda değerlendirme yapmamız doğru olmaz" dedi.

Danıştay‘ın ilköğretim okullarında okutulan ‘öğrenci andının‘ iptali istemiyle açılan davayı reddetmesine ilişkin soru üzerine ise Gerçeker, "Danıştay gayet güzel bir karar vermiştir. Bundan daha güzel bir karar var mı? Birlik ve beraberliğimizi sağlamak açısından bir toplumun bazı ortak değerleri olması gerekir. Ortak değerimiz olan bir şeydir. Bunu farklı şekilde yorumlamanın bir anlamı yok" cevabını verdi. İnsanların dava açma özgürlüğü olduğunu, herkesin düşüncesinin farklı olabileceğini söyleyen

Gerçeker, "Hukuk devleti içinde bu konular çözülür" dedi.

Danıştay‘ın öğrenci andı ile ilgili kararı hakkında Danıştay Başkanı Mustafa Birden ise, "Yargı kararına bakıldığı zaman her şeyi içinde göreceksiniz. Bu konuda bir değerlendirmeye gerek yok" dedi.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş‘ın avukatının konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi‘ne götüreceği şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Birden, "Bu konuda yargı kararını vermiştir. Kararın detayını daha görmedim. İnceleme fırsatım olmadı. Yayınlandığında siz de göreceksiniz" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile