Yargitayda Yeni Dönem Basladi

Yargitay, bugün itibariyla 12 hukuk ve 12 ceza dairesi olmak üzere 24 daireli yeni yapisiyla faaliyetlerini sürdürecek.

12 hukuk ve 12 ceza dairesi olmak üzere 24 daireden olusturulmasina yönelik çalismalar sonrasi Yargitayda yeni dönem bugün basladi.

Yargitay Birinci Baskanlik Kurulu, en son 22 Haziran'da olmak üzere son dönemde yaptigi toplantilarda, 16. Hukuk Dairesi ile 14, 15 ve 19. Ceza Dairelerinin 1 Temmuz itibariyla kapatilmasina karar verdi.

Bu toplantilarda alinan bazi dairelerin kapatilmasi ve birlestirilmesi kararlariyla Yargitayin 12 hukuk ve 12 ceza dairesi olmak üzere 24 daireden olusturulmasi hedeflendi.

Yargitay, bugünden itibaren yeni yapisiyla çalismaya basladi. Bu kapsamda kapatilan 16. Hukuk Dairesinin isleri 1. ve 8. Hukuk Dairelerine devredildi.

Kapatilan 14, 15 ve 19. Ceza Dairelerinin isleri ise ilgili dairelere aktarildi.

Yüksek yargiçlari ilk derece mahkemesi sifatiyla yargilayan Yargitay 9. Ceza Dairesinin bu görevi ise Yargitay 16. Ceza Dairesine verildi.

Karar uyarinca, Yargitay 16. Ceza Dairesinin numarasi bugünden itibaren Yargitay 3. Ceza Dairesi olarak degistirildi. Daire, darbe girisimi ve örgüt üyelikleri dosyalarinin temyiz incelemelerini sürdürecek.

Öte yandan Yargitay Birinci Baskanlik Kurulunun son karariyla 15. Hukuk Dairesinin numarasi 6. Hukuk Dairesi olarak, 14. Hukuk Dairesinin numarasi da 7. Hukuk Dairesi olarak degistirildi, diger bazi daireler arasindaki is bölümü ve görevlere iliskin de degisiklikler yapildi.

Baslangiçta 46 daire ile çalismalarini yürüten Yargitay, böylece 24 daireli yapiya kavustu.

Ayrica Yargitay, yeni adli yilla birlikte insasi tamamlanmak üzere olan yeni hizmet binasinda hizmet vermeye baslayacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile